Belföld Hírek Kék hírek

Lőszereket és fegyvereket árult a piacon

A 71 éves B. Sándor a használtcikk-piacra állt ki az arzenállal: gáz-riasztó fegyverekkel, légpisztolyokkal, gumilövedékes fegyverekkel, éles lőszerekkel, valamint gyógyszerekkel, késekkel és egyéb közbiztonságra veszélyes eszközökkel.

A járőrök a debreceni használtcikk-piacon tartottak ellenőrzést mg tegnap délelőtt 10 órakor, amikor észrevettek egy férfit, aki fegyvereket árult. A rendőrök igazoltatták a 71 éves helyi lakost, akit elszámoltattak az árucikkeivel kapcsolatban. Az egyenruhások megállapították, hogy a férfi által kínált tárgyak között voltak gáz-riasztó fegyverek, légpisztolyok, gumilövedékes fegyverek és éles lőszerek, valamint gyógyszerek, kések és egyéb közbiztonságra veszélyes eszközök.

B. Sándort a rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. A  gyanúsított otthonában tartott házkutatáskorl több mint 30 légpuskát és légpisztolyt foglaltak le.
A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály a férfival szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.