Hírek Térség Top

Kövegyen kisorsolták az ajándék laptopokat

A gyerekek húzták ki maguk közül a nyerteseket. Tizenegyen nyertek, a huszonegy jelentkező közül.

Még idén augusztusban érkezett rokonlátogatóba Kövegyre a Svájcban élő és dolgozó Szabó Zoltán és felesége, Bárdos Csilla családjával együtt. A házaspár ittjártukkor laptopokat, monitorokat és egyéb számítástechnikai eszközöket ajándékozott a kövegyi önkormányzatnak. Akkor úgy döntött a faluvezetés, hogy a helyi képviselő-testület dönt arról, mely helybéli rászoruló családok kapják meg a számítógépeket.

A Svájcból érkezett adományokról végül sorsolással nemrégiben döntöttek, melyen huszonegy jelentkező családja jelent meg a helyi Faluházban (egy családból csak egy gyerek jelentkezését fogadta el az önkormányzat). A laptopokra egyébként bárki jelentkezhetett: legyen az általános iskolás, középiskolás, vagy valamelyik felsőoktatási intézmény hallgatója.

navigate_before
navigate_next

Értetően nagy volt az izgalom a gyermekekés a felnőttek körében, hogy ki lesz a nyertes. A sorsolás abszolút demokratikusan zajlott, diákok maguk írták fel a nevüket egy-egy cédulára, majd azt azonnal egy dobozba is dobták. A győztesek neveit abból húzták ki. Végül az összes laptop gazdára talált, így a résztvevők közül tizenegy család térhetett haza az egy elnyert számítástechnikai eszközzel. A szerencsés nyertesek: Vígh Nikolett, Juhász Gábor, Koczka Evelin, Kovács Kristóf, Kása Richárd, Takács Dzsenifer, Varga Jázmin, Márton János, Schuch Norbert, Sebők Tamás valamint Palkovics Szintia lettek.

Az önkormányzat ez alkalommal is megköszönte Szabó Zoltánnak és Bárdos Csillának, hogy eljuttatták Kövegyre az ajándékokat, s ezzel nagy örömet szereztek a helyi diákoknak és családjuknak.