Tájékoztató fórumot tartottak szerda délután a Hagymaházban, amellyel fel szerették volna hívni a résztvevők, potenciális pályázók figyelmét az aktuális, nemrégen megjelenő pályázati lehetőségekre.

– A 2014-2020-as pályázati ciklusnak a vége felé tartunk, így már csak néhány pályázati lehetőség áll rendelkezésre, amiket még érdemes most kihasználni, és erről tájékoztattuk az érdeklődő vállalkozókat – mondta el portálunknak Bakó Éva, aki az elérhető pályázatok közül példaként említette a gyakornoki programjukat, amely bértámogatást nyújt és eszközvásárlásra ad lehetőséget, de emellett energetikai pályázatok és kamatmentes eszközhitel is várja az érdeklődőket.

– Sajnos még nem elegen ismerik az irodánkat, és nem tudják, hogy mi térítésmentesen nyújtunk pályázatokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat, gyakorlatilag a projekt megszületésétől kezdve a sikeres beadáson keresztül a megvalósításig – mondta el kérdésünkre a Széchenyi Programiroda tanácsadója annak kapcsán, mennyire ismerik a vállalkozók az irodát. Továbbá kiemelte: Makóhoz a legközelebb Hódmezővásárhelyen található irodájuk, de mobilisak, így amennyiben egy makói ügyfél van, nagyon szívesen kijönnek a helyszínre.

Az iroda az ügyfélnek személyre szabottan tud pályázati lehetőségeket keresni, illetve el tudják indítani a folyamatot, attól kezdve, hogy sikeresen beadhassa ezt a pályázatot; segítenek összeszedni a szükséges dokumentációt és onnantól kezdve a pályázat végéig segítenek; az elszámolásokban, a beszámolók elkészítésében – tudtuk meg Bakó Évától, aki továbbá rámutatott: pályázni mikro-, kis- és középvállalkozások tudnak.

A tanácsadó véleménye szerint kevesebb az érdeklődő, mint amennyire számítanak, de akik jelen vannak a fórumokon, azok fel is keresik az irodát, így együtt tudnak működni a későbbiekben.

A résztvevők több témában kaphattak információkat a tájékoztató fórumon, ahol a kérdéseknek is helyet biztosítottak a szervezők.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest