Hírek Térség Top

Nyolcszázötven csirkét osztottak szét Apátfalván

A közmunkások által nevelt csirkéket a közfoglalkoztatottak, a szépkorúak és a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők kapták. A baromfiakból mindenki olyan ételt készített, amilyet szeretett volna.

Remekül működik az apátfalvi értékteremtő közmunka, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy nyolcszázötven, saját nevelésű, csirkét tudtak szétosztani a napokban a rászorultak között.

A baromfiak nevelésében aktívan közreműködő közfoglalkoztatottakon kívül a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők is kaptak a csirkékből, de azok is kaptak a szárnyasokból, akik szociálisan rászoruló. Az önkormányzatnál így gondoltunk a hatvanöt év feletti idős és szép korú helybéliekre is, akik szintén kaptak a csirkékből.

Az apátfalvi önkormányzatnak fontos, hogy élelemosztással is segítsen a rászoruló családoknak, így a közeljövőben is várhatóak még újabb adományosztások.

navigate_before
navigate_next

A községben egyébként a mostani élelemosztás nem új keletű hagyomány, többször is tartottak ilyet. Idén decemberben levágják a szintén a közmunkaprogramban nevelt sertésállomány egy részét, és ahogy azt a korábbi években is tették: a húsok feldolgozása után, darált húsból, kolbászból, hurkából és egyebekből körülbelül nyolcszázötven-kilencszáz ajándékcsomagot készíttetnek, melyet aztán a 65 év feletti időseknek és szép korúaknak, a közfoglalkoztatottaknak, a gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek, valamint a hátrányos helyzetű családoknak osztanak ki majd karácsony előtt.

Az apátfalvi önkormányzat kéri, hogy – mivel sajnos nem tud valamennyi hátrányos helyzetű apátfalviról az önkormányzat – aki úgy érzi, hogy ő is rászorult és eddig nem kapott támogatást, az jelentkezzék az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központban.