Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Pályázati tájékoztató fórumot tartanak Makón, szegedi vezetője lehet az ELI-nek, Maroslele új polgármesterének sok terve van a település fejlesztésére, Magyarcsanádnál is rendkívül alacsony a Maros vízállása. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

Tájékoztató fórumot tartanak holnap Makón, amelynek célja felhívni a potenciális pályázók figyelmét az aktuális, nemrégen megjelenő pályázati lehetőségekre.

A temető korszerűsítése, megközelíthetőségének javítása, a fiatalok szórakozási lehetőségének megteremtése és az idősekkel való fokozott törődés is szerepel Drimba Tibor, Maroslele új polgármestere tervei között.

Apátfalva felett, az egykori magyarcsanádi hídfőnél már hatalmas szigetek láthatók, Lúdvárnál pedig a meder háromnegyed részéig járható homokföveny nyúlik be. A makói vízmérce egy hónapja a -100 centi körül értéket mutatja, de korábban alacsonyabb volt a vízszint.

A Szegedi Tudományegyetemen zajló 4. Lézeres Transzmutációs Konferencián újságírói kérdésre jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy januártól szegedi vezetője lehet a lézerközpontnak.