Makó Sport

Ígéretes tehetségek a fiatal makói sakkozók

Jogosan büszke a Duocor-Makói SVSE az utánpótlás korosztályára is; Győri Gábor élete első sakkversenyén rögtön bronzérmes lett, és az ifjúsági csapat is sikeresen szerepelt.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztálya eredményes időszakot tudhat maga mögött; a versenyzői folyamatosan bizonyították tudásukat és rátermettségüket a különböző szintű mérkőzéseken.  Október vége elsősorban a fiatalokról szólt: a Csongrád Megyei Sakkszombat versenysorozat első, hódmezővásárhelyi állomásán mutatkozott be egy utánpótláskorú játékos. – Győri Gábor pár hónapos intenzív gyakorlás után, élete első sakkversenyén rögtön a dobogó harmadik fokára állhatott kategóriájában. A 2*20 perces, hatfordulós megmérettetésre Králik Attila készítette fel a 2011-ben született tehetséget – tájékoztatott Horváth Zsolt.

Az első sorban, balról az első Győri Gábor

Az egyesület elnöke elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél többen megszeressék ezt a sportágat, amely nem csak egy remek kikapcsolódási lehetőség, de a mentális és önismereti fejlesztésben is óriási szerepe van. Emellett a közös célokért folytatott együttműködést is formálja a sakkozás, ennek egy szép bizonyítéka a szakosztály hatfős ifi csoportjának október végi eredménye.  A Budapesten rendezett Gyermek- és Ifjúsági Csapatbajnokságon a makói fiatalok: Udvardi Zalán, Kardos Levente, Jáksó Ábel, Varga Szilvia, Gálfi Levente, Takács Tamás a 16. helyet szerezték meg. – A rutinos első táblás Zalán mellett a többiek most először küzdöttek többnapos és nagyobb időbeosztású versenyen. Itt az elsődleges cél a tapasztalatszerzés volt, ezzel együtt sikerült elérni a 24 nevezett csapat közül ezt a jó eredményt – értékelte a hétfordulós, 2*90 perces küzdelmet Horváth Zsolt, aki Joó Jánossal közösen edzette az indulókat.

Az egyesületi elnök örömmel számolt be arról a tényről is, hogy a sportág egyre népszerűbb a makóiak körében. A Duocor-Makói SVSE sakk szakosztálya az új könyvtárban csütörtöki és pénteki napokon tartja a foglalkozásait, amelyre továbbra is várják az érdeklődőket.