Belföld Hírek Kék hírek

Mozgássérült hajléktalant rabolt ki egy 64 éves férfi

A hajléktalan férfi ököllel ütötte ki áldozatát a tolószékéből, majd elvette kétezer forintját. Legalább öt, legfeljebb tíz év börtönt kaphat.

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy 64 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2017 decemberében ököllel megütött és kirabolt egy tolószékes kecskeméti hajléktalant.

A Kecskeméten hajléktalanként élő vádlott  még 2017. december 22-én délután egy kecskeméti trafik előtt az utcán szóváltásba keveredett egy másik hajléktalan férfivel. A vádlott a szóváltás során készpénzt követelt a mozgássérült, tolószékben ülő sértettől, aki azonban visszautasította a követelést.

A vádlott emiatt – hogy megszerezze a sértett pénzét – egyszer ököllel állcsúcson ütötte a tolószékes sértettet, majd belenyúlt a sértett kabátjának jobb belső zsebébe és kivett onnan 2 ezer forint készpénzt. A sértett emiatt a tolókocsiból kiesett és a fejét a falba beleütötte.
A mozgáskorlátozott sértett az egészségi állapota miatt csak korlátozottan tudott védekezni, a bántalmazás miatt az arcán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett.

A rendőrök később a rablással szerzett pénzt a vádlottól lefoglalták, így a kár megtérült.
Az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat a járási ügyészség minősített rablás bűntettével vádolja, amely bűncselekményt a törvény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a fegyházbüntetésből a vádlott ne legyen feltételes szabadságra bocsátható.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.