Hírek Makó

Önkéntesek tartottak felolvasást a makói ÉFOÉSZ klubban

A szemétszedés után most irodalmi délutánnal folytatódott az Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben pályázat önkéntes programja, ahol Jóni Máté, az Exa­tlon Hungary csapatának tagja is tartott felolvasást.

– Mindig örülünk, ha hasonló programokra van lehetőség, ilyenkor egy kicsit kinyílik a világ számunkra. – mondta el portálunknak Tóthné Székely Mária, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége makói klubjának vezetője. A klubnak 16 tagja van, hetente egyszer találkoznak.

A rendezvény az Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben elnevezésű, EFOP 1.5.3-16-2017-00037″ jelű pályázat keretében valósult meg, tudtuk meg Andrási Lilla projektmenedzsertől, ahogyan korábban a szemétszedési akciók is, amelyeket szintén önkéntesek segítségével bonyolítottak le.

A délutánon részt vett Jóni Máté sportoló is, aki az Exa­tlon Hungary csapatának tagja. Mint megtudtuk tőle, nem először tett már látogatást Makón, és az önkéntesség sem áll távol tőle.

– Szívesen fogadom az ilyen felkéréseket, mert úgy gondolom mindannyian egyenlők vagyunk, a fogyatékkal élők is megérdemlik, hogy legyen szórakozási lehetőségük. – mondta el a küzdősportoló.

 

navigate_before
navigate_next