Handl Tamás, Gyurcsány Ferenc egykori testőre válthatja Pető Györgyöt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatói posztján. Mindez világosan bizonyítja, hogy Karácsony Gergely nem tud ellenállni a neki dirigáló régi, balliberális világnak. Mindennek az eredménye, hogy Karácsonynak Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon parancsára legalább öt főpolgármester-helyettest kell kineveznie – írja az Origo. Így helyet kaphat majd Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata és Kiss Ambrus is. Karácsony minden bizonnyal a balliberális elit felszólításának eleget téve a Szent István parkban tervezett Szent István-szobrot sem akarja.

Handl Tamás válthatja jövő szerdától Pető Györgyöt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) igazgatói posztján – derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő keddi alakuló ülésére benyújtott előterjesztésből. Karácsony Gergely főpolgármester az általa jegyzett – a Budapest.hu oldalon közzétett – előterjesztésben Pető György közszolgálati jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését javasolja. A rendészeti igazgatóság élére Handl Tamást, a Főpolgármesteri Hivatal köztisztviselőjét javasolja határozatlan időre a főpolgármester. Mindezt a Mandiner vette észre. Handl korábban Gyurcsány Ferenc testőre volt.

Karácsony eme előterjesztése is világosan mutatja, amit már a választás előtt is tudni lehetett, hogy a balliberális főpolgármestert teljes mértékben Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon irányítja. Mindezt jól bizonyítja, hogy sorra kerülnek elő azoknak a nevei, akiket helyettesének kell kineveznie. Már ötnél tartunk. Ez azt jelenti, hogy egyrészt minden érdemi döntést el fognak venni Karácsonytól, másrészt megint szocialista-liberális kifizetőhely lesz a Városháza, Karácsony háta mögül egyszerűen szét fogják lopni a Városházát. Ahogy arra Zugló esetében Karácsony Gergely korábban már maga is utalt. Így tehát nyilvánvaló, hogy Karácsony teljes mértékben képtelen ellenállni a bukott balliberális politikusok nyomásgyakorlásának.

A legfrissebb hírek szerint Karácsony Tüttő Katát, Gy. Németh Erzsébetet, Kerpel-Fronius Gábort, Dorosz Dávidot és Kiss Ambrust tenné meg a helyettesének. Hogy az MSZP-s Tüttő Katát és a DK-s Gy.Németh Erzsébetet is ki kell neveznie, az Karácsony nyílt megalázása. A Gyurcsány vezette balliberális tábor deklarálni akarja, hogy Karácsonynak nincs szava, azokat is ki kell neveznie, akiket korábban alkalmatlannak tartott. Mint közismert: egy nyilvánosságra került felvételen Karácsony mind Tüttő Katáról, mind Gy. Németh Erzsébetről lesújtó véleményt fogalmazott meg. Kiss Ambrus pedig mind Gyurcsányhoz, mind Bajnaihoz közel áll. Az öt balliberálist jelöltet ebben a cikkben mutatták be részletesen.  

 

 

A lap beszámolt arról is, hogy az új baloldali főpolgármestert szolgai módon támogató, annak minden mozdulatáról lelkesen beszámoló propagandalap, az Index adta hírül, hogy Karácsony Gergely a Szent István téri Szent István-szobor felállításának felfüggesztését tervezi a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén. Karácsony indoklása szerint teljes körű egyetértés szükséges annak érdekében “hogy meghatározzák a szobor pontos helyét”. Na, persze. A valóság az, hogy az ügynek szimbolikus jelentősége van, hiszen korábban a kommunista, és az emberek kivégzésére parancsot adó filozófus, Lukács György szobra állt a parkban, amelynek eltávolításáról, és annak helyén Szent István szobrának felállításáról még a korábbi, jobboldali városvezetés döntött. Az eset már akkor is felháborodást váltott ki a filozófussal szimpatizáló balliberális értelmiség körében: ahogy megírtuk, Demszky Gábor és a néhai Heller Ágnes vezényletével tüntettek is néhányan a szoborért. Így vélhetően Karácsony és a mögötte álló, most visszatérőben lévő baloldali elit a mostani húzásával akar bosszút állni a nemzeti oldalon az általuk tisztelt kommunista filozófus szobrának korábbi, érthető okokból történő eltüntetése miatt.

Bajnai Gordon egyik legfőbb bizalmasa lehet a Karácsony Gergely vezette Budapest új főjegyzője – írta meg korábban elsőként az Origo. Később Karácsony elismerte, hogy számít Tordai szolgálataira, de pontos posztot nem nevezett meg számára. Tordai nemcsak a korábbi balliberális kormányfőkhöz kötődik szorosan, hanem a Soros György által pénzelt Átlátszóhoz is. Ezek a fejlemények is világosan mutatják, az új politikai korszakot hirdető főpolgármester képtelen ellenállni a 2010 előtti szereplők politikai nyomásgyakorlásának, a jelek szerint bármit meg lehet vele csinálni. A szociálliberális hálózat pillanatok alatt Karácsony fejére nőtt. Gyurcsány és Bajnai Karácsony feje felett alkudozik, hogy ki legyen a főjegyző. (Felmerült egyébként főjegyzőként Gyurcsány korábbi belügyminisztere, a szocialisták kipróbált harcosa, Lamperth Mónika is.)

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest