Süllyedő hajó, értékrendválság, hatalmi harcok – ilyen kifejezésekkel illette volt pártját Volner János. A Jobbik egykori alelnöke azután beszélt erről az M1-en, hogy a párt korábbi vezető arca, Vona Gábor két napja hivatalosan is otthagyta a pártot. A Jobbik körüli fejetlenséget az is fokozza, hogy Jakab Péter bejelentette: visszalép az elnökjelöltségtől. A november 9-re tervezett tisztújítást ezért csak jövő tavasszal tartják meg – közölte az M1 Híradója.

Mindenki menekül a süllyedő hajóról – így jellemezte a Jobbik jelenlegi helyzetét a párt egykori alelnöke az M1-en. Volner János úgy fogalmazott: a Jobbik értékrendválsággal küszködik, az látszik, hogy eltűntek azok az ideológiai különbségek, amelyek korábban elválasztották a pártot a balliberális oldaltól.

Volner János szerint a párt egykori vezető arca, Vona Gábor sem akarta már felvállalni a Jobbikot. A volt pártelnök két napja jelentette be, hogy hivatalosan is kilép a Jobbikból. Távozását azzal indokolta, hogy olyan dolgokkal szeretne foglalkozni, ami nem fér bele a pártpolitikai keretekbe. Arra is kitért, hogy nem lenne elegáns, ha minősítené a Jobbik mostani politikáját, és mint mondta, ennek semmi köze a kilépéséhez.

Közben Jakab Péter közösségi oldalán jelezte, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, mivel az országos választmány nem támogatta az új elnökség mandátumának két és fél évre hosszabbítását. A párt ezért most elhalasztja és csak jövő tavasszal tartja meg tisztújító kongresszusát.

A frakcióvezető három nappal ezelőtt még kész programról beszélt az ATV műsorában. A párt irányváltására és a kudarcra vonatkozó kérdésekre azonban Jakab Péter már nem volt hajlandó válaszolni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest