Lázár János Gesztre látogatott Tisza István meggyilkolásának 101. évfordulója alkalmából, a földeáki piac építése remekül halad, Kövegy Magyar Falu Programban nyert orvosi eszközei is megérkeztek. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

 A magyar kormány célja, hogy Tisza István szülőhelye és otthona 2022-re nemzeti emlékhely legyen. – számolt be róla közösségi oldalára feltöltött videójában Lázár János, aki Geszten találkozott a település vezetésével, és a helyi református egyház lelkészével is.

Az országgyűlési képviselő Tisza István miniszterelnök meggyilkolásának 101. évfordulója alkalmából Gesztre látogatott, videójában arról is beszámol, hogy a kastélyfelújítás tervei a közösségi oldalán nyilvánossá fogja tenni.

Már a nyílászárókat is beépítették a leendő földeáki piac üzlethelyiségének helyt adó épületébe és a parkoló is készül előtte. A Maros Projekt Kft. július 17-én kezdte az építkezést, melyre az önkormányzatnak 35 millió 458 ezer forint állt a rendelkezésére, míg 3 milliót önerőből állnak.

A Magyar Falu program keretében benyújtott pályázatán 2 millió 784 ezer 588 forintot nyert orvosi eszközök vásárlására Kövegy Község Önkormányzata. Dr. Pásztor Kornél, a község háziorvosa nemrégiben vehette át az ebből vásárolt készülékeket, eszközöket.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest