A Magyar Falu program keretében benyújtott pályázatán 2 millió 784 ezer 588 forintot nyert orvosi eszközök vásárlására Kövegy Község Önkormányzata. Dr. Pásztor Kornél, a község háziorvosa nemrégiben vehette át az ebből vásárolt készülékeket, eszközöket.

Jelentősen javítják a kövegyi háziorvoshoz járó betegek ellátását, azok az orvosi eszközök, melyek megvásárlására a község háziorvosa javaslatára alapján pályázott a kövegyi önkormányzat, a Magyar Falu Program kiírására. Az önkormányzat a sikeres pályázatával összesen kétmillió-hétszáznyolcvannégyezer-ötszáznyolcvannyolc forintot nyert.

Az ebből vásárolt eszközöket nemrégiben vehette át dr. Pásztor Kornél háziorvos, Galgóczkiné Krobák Mária polgármestertől.

A háziorvosi szolgálatnak átadott, megvásárolt orvosi eszközök, közt szerepel új vizsgáló ágy, vannak diagnosztikai eszközök, de az újraélesztést lehetővé tévő defibrillátor, valamint egy boka-kar index meghatározó készülék is. Ezeket – melyek közül a betegek számára a legszembetűnőbb az új vizsgálóágy – a háziorvos már a gyógyítómunka szolgálatába is állította.

Mint azt Galgóczkiné Krobák Mária polgármestertől megtudtuk, a kövegyi önkormányzat már a az előző esztendőben is vásárolt két eszközt is a kövegyi háziorvosi rendelőnek. Akkor önerőből, összesen ötszázezer forint értékben vettek egy vérnyomásmérőt és egy EKG berendezést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest