Hírek Térség Top

November végére lehet kész az új földeáki piac

Már a nyílászárókat is beépítették a leendő földeáki piac üzlethelyiségének helyt adó épületébe és a parkoló is készül előtte. A Maros Projekt Kft. július 17-én kezdte az építkezést, melyre az önkormányzatnak 35 millió 458 ezer forint állt a rendelkezésére, míg 3 milliót önerőből állnak.

A piac a helyben kínai boltnak ismert épület mögötti, régóta üres portán épül. A művelődési ház és könyvtár épületével átellenben álló ingatlan előtt álló lángossütőt és a zöldségest szeretnék beterelni abba az új, két üzlethelyiséggel rendelkező épületbe, mely a piac egyik fő attrakciója lesz, s az üzlethelyiségek mellett itt lesz majd a férfi, női és mozgáskorlátozott mosdó és más kiszolgáló helyiségek.

A Szent László utca 17. szám alatt felépítendő piac egyénként összesen 87,13 négyzetméteres hasznos alapterülettel rendelkezik majd. A piacon fedett és nem fedett standok szolgálják majd az eladók és a vevők igényeit. A piac területe parkosítva lesz, és építenek befelé egy szervizutat is a járműveknek. Az önkormányzat nettó 35 millió 458 ezer forintot nyert az építkezésre. A kiírt közbeszerzési eljárást a makói Maros Projekt Kft. nyerte 38 millió 962 ezer forintos ajánlatával nyerte el a kivitelezési munkálatokat. Erről június 27-i rendkívüli ülésén döntött a helyi képviselő-testület, mely a két összeg különbségét, azaz a 3 millió forintot önerőként biztosítja a beruházáshoz.

A kivitelezést elnyert cégnek egyébként ötven nap állt a rendelkezésére, hogy megépítse az új földeáki piacot. Ez eredetileg szeptembert, jelentette, de akkora nem készült el, ahogy október végére sem. A határidővel a különféle papírmunkák miatt már csúsztak, a jelenlegi állás szerint – tudtuk meg Hajnal Gábor polgármestertől megtudtuk – november végére elkészülhet, akkorra a használatba vételi engedélyek is megérkezhetnek.

A piac előtt egyébként már a parkoló is készül…