Makó Színes

Két nyomozás is lesz a hétvégén a Gloriusban

Izgalmasan indul a november a Grand Hotel Gloriusban. A makói négycsillagos szálloda két rejtélyes eset helyszíne is lesz; tárgyalóterme a hétvégén szabadulószobává alakul át, recepciója pedig egy szabadtéri nyomozós játék kiindulópontja lesz.

Egy helyi kisfiú cukorkát gyűjtögetve járta a kisváros sikátorait Halloween idején, amikor eltűnt. Az egész város felbolydult a titokzatos eltűnés hallatán, többen is a felkutatására indulnak – ez az a kiinduló történet, amelynek szálai a Grand Hotel Glorius tárgyalótermébe vezeti a hétvégén a vállalkozó szellemű nyomozó csapatokat. Természetesen az izgalmak innentől kezdve még csak fokozódnak, hiszen a helyiségből kísérteties hangok hallatszanak ki, s az ajtót pókok lepték el… Az ügy felgöngyölítéséhez és a kisfiú megmentéséhez szükség lesz nem csak bátorságra, de logikus gondolkodásra is – tájékoztatott a képzelt esemény kitalálója, Bárdos József. A makói szabadulószobák mestere ezúttal halloweenii témájú esetet álmodott meg, amelynek első alkalommal ad otthon a Glorius. – Szerettünk volna egy igazán különleges programmal készülni a vendégeinknek és a makóiaknak a hosszú hétvégére. Úgy gondoljuk, egy ilyen élmény fokozhatja az itt tartózkodás örömét, az itt élőknek pedig alkalmat ad a szállodának és környékének felfedezésére – tudtuk meg Jakab-Bereczky Edit Tündétől. Az értékesítési vezető elmondta, a hosszú hétvégére teljesen megtelt vendégekkel a Glorius és nagy az érdeklődés mindkét esemény iránt, amelyre a tematikához illő díszítéssel is készülnek.

A “Halloween a Gloriusban” elnevezésű játékban 2-5 fő vehet részt, akiknek egy óra áll majd rendelkezésre a kijutáshoz. A szobában logikai fejtörők, izgalmas feladványok, lakatok feltörésével lehet előre jutni és végül a tárgyaló kulcsát megszerezve kijutni. A kísérteties történet mellett némi borzongás és fények fogják a megfelelő hangulatot biztosítani. A szabadulószoba november 1-3-áig, péntektől vasárnap estig lesz elérhető.

Aki viszont inkább a szabadban szeretne nyomozni, az egy izgalmas krimi keretein belül fedezheti fel Makót is. A hétvégén, egy korokon átívelő cselekményt göngyölíthetnek fel a 2-6 fős csapatok a belvárosban. Ehhez fel kell keresni a Grand Hotel Glorius recepciója melletti fogadóteret november 2-án vagy november 3-án 10:00 és 15:00 óra között, ahol átvehető a nyomozós játékot tartalmazó boríték. Ezután csak némi képzelőerőre, egy kis gyaloglásra, s logikára van szükség a megoldáshoz. A játék 10 éves kor felett ajánlott, de szülői felügyelettel kisebbek is részt vehetnek rajta. A nyomozás nagyjából két órát vesz igénybe, de a játék nincs időhöz kötve, így közben nyugodtan lehet kávézni egyet a Gloriusban, s később folytatni a kalandot. Ez utóbbi programra nem kell időpontot egyeztetni.  

Az események árairól és további részleteiről Bárdos József ad felvilágosítást: 70/947 8484.