Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Ütős programra készül a Makó Budo Klub, áttekintettük Kerekes Éváék nepáli expedícióját, esküt tett az új földeáki testület, ismét Szirbik Imrét választották Kiszombor alpolgármesterének – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A száz éve született Erdei János emlékére november másodikán ökölvívó emléktornát rendez a Makó Budo Klub, ahol a helyi sportolók mellett szegedi, vásárhelyi és Bács-Kiskun megyei ökölvívók is ringbe szállnak majd, de Erdei Zsolt ”Madár” is Makóra látogat.

Portálunk exkluzív módon követte végig Kerekes Éva és Herczeg Angelika magashegyi hegymászók idei nepáli expedícióját, amelynek célja a világ hetedik legmagasabb csúcsa, a 8167m magas Dhaulagiri megmászása volt. Tegnap megjelent cikkünkben ezt a mintegy egy hónapot foglaljuk össze, hogy miként jutottak el az Alaptáborba, hogyan zajlott az expedíció ezt követően, és hogy miért is döntöttek helyesen, amikor a visszafordulás mellett tették le voksukat.

Esküt tett az új földeáki testület: a képviselők titkos szavazáson ismét Tóth Imrét választották a község alpolgármesterévé. Az új alpolgármester illetménye jelentős részéről lemondott. Hajnal Gábor polgármester a község zászlajánál tett esküt.

A kiszombori testület tegnapi ünnepi alakuló ülésén, titkos szavazáson, zárt ülésen 4 igen 3 nem szavazattal döntött arról, hogy ismét Szirbik Imre a község társadalmi állású alpolgármestere. A szervezeti és működési szabályzattal kapcsolatban kisebb polémia alakult ki, majd végül a határozati javaslatban szereplőt szavazták meg.

Magyarország abban érdekelt, hogy a Nyugat és Oroszország közötti együttműködés minél inkább javuljon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután szerdán Budapesten tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Tegnap pedig az első hó is megérkezett Magyarországra, hiszen havazott a Börzsönyben, a Nagy-Hideg-hegyen.