Hírek Programok

Ütős programra készül a Makó Budo Klub: az Erdei János emléktornára Erdei Zsolt is Makóra látogat

A száz éve született Erdei János emlékére november másodikán ökölvívó emléktornát rendez a Makó Budo Klub, ahol a helyi sportolók mellett szegedi, vásárhelyi és Bács-Kiskun megyei ökölvívók is ringbe szállnak majd, de Erdei Zsolt ”Madár” is Makóra látogat.

Mint Márton Imre elmondta, „ütős kis délután lesz itt november másodikán” az Erdei János Városi Sportcsarnokban, hiszen aznap lesz száz éve, hogy megszületett Erdei János, akinek nevét 10 éve vette fel a sportcsarnok, így a 30 éves Makó Budo Klub ökölvívó szakosztályával emléktornát tartanak emlékére.

A klub elnöke kiemelte, hogy aki kilátogat, az mindenképpen egy kis boksz-csemegét láthat, hiszen 14 órától a különböző szakosztályok bemutatójával kezdődik a program, majd fél háromkor koszorút helyeznek el Erdei János emléktáblájánál, az Erdei család, Makó Város Önkormányzata és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség részvételével.

– Az ünnepélyes megnyitón polgármester asszony köszöntője után a szövetség elnöke, Erdei Zsolt, alias Madár fogja elmondani gondolatait, és jelenlétével is biztatja a fiatal ökölvívókat a ringben, hogy minél eredményesebb küzdelmeket vívjanak – hangsúlyozta Márton Imre.

Mint közölte: 15 mérkőzésre fog sorra kerülni, különböző korcsoportokban, a gyerektől egészen a felnőttig. Az emléktornára Makó mellett Szegedről, Hódmezővásárhelyről és Bács-Kiskun megyéből is érkeznek majd, továbbá kick-box mérkőzésekre is sor kerül majd, amin Makó Evelyn is részt vesz.

Makói színekben ringbe lép felnőtt korcsoportban Solymosi Attila 81 kg-ban, serdülőben Antal László 55kg-ban, továbbá két junior korú versenyző is lesz, Csonka Csaba és Téglás Dani, utóbbi sportoló 75, előbbi 66 kilogrammban, továbbá Körömi Ábel bemutató mérkőzést fog vívni, hiszen életkorából adódóan még nem vívhat hivatalos mérkőzést – tájékoztatott Márton Imre.