Belföld Hírek Kék hírek

Ágybetét nyomta agyon a 7 éves kisfiút

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emeltek vádat azzal az anyával szemben, akinek 7 éves kisfiára idén március 5-én, délután, az udvaron rádőlt egy fakeretes ágybetét, ami a gyermeket agyonnyomta.

A 7 éves jánoshalmi kisfiú a tragédia napján nem volt iskolában, a 26 éves anyukája felügyelete alatt állt. Kora délután a nő otthonukból – felügyelet nélkül – átengedte a gyermeket a szemközt mintegy három háznyira, a forgalmas közút túloldalán lakó nagyanyjához. Az anya a gyermek várható érkezéséről nem tájékoztatta a nagyszülőt, noha tudta, hogy az ingatlan udvara rendezetlen, ott több olyan méretű és súlyú tárgy is található, amely különösen egy kisgyermekre nézve súlyos, akár halálos sérülést is okozhat.

A gyermek érkezését a nagyanyja nem észlelte, mert a kisfiú az udvaron egyből játszani kezdett. Játék közben egy – a házból rossz állapota miatt kidobott és a kerítésnek támasztott – 23 kilós, fakeretes rugós ágybetétet magára rántott, amely rádőlt és maga alá temette.

Az anya félóra múlva átment a nagyszülői házba és ekkor szerzett tudomást arról, hogy a gyermek ott nem jelentkezett. 10-15 perc keresés után, eszméletlen állapotban találták meg a gyermeket, akinek a nyaki gerince olyan súlyos, vérzéses zúzódást szenvedett a fejre rázuhanó ágybetéttől, hogy életét az időközben kiérkező szakszerű orvosi segítségnyújtás ellenére nem lehetett megmenteni.

Az anya, mint a kiskorú személy felügyeletére és gondozására köteles személy elmulasztotta a tőle elvárható figyelmet és körültekintést, ezért nem látta előre, hogy a felügyelet nélkül maradó gyermek az udvarban található veszélyes tárgyaktól akár halálos balesetet is szenvedhet. Az anya gondatlansága miatt következett be a gyermek halála.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség  a büntetlen előéletű nőt gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.