Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Négy méter magasból zuhant a kisfiú az utcára

Egy vásárhelyi házból esett ki még tavaly októberben az a kétéves kisfiú, akit az édesanyja azért állított a szomszéd szoba nyitott ablakához, hogy inkább onnan nézze az utca forgalmát ne zavarja másik kisgyerek altatását. Az archív képen a kisfiúért érkezett mentőhelikopter. Fotó: facebook

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki figyelmetlenségből életveszélyes sérüléseket okozott kétéves kisfiának. A vádirat szerint a vádlott férjével és három gyermekével tavaly. október 7-én utazott Hódmezővásárhelyre, hogy egy ismerősük építkezésén segítsenek. Ezalatt egy Klauzál utcai kétszintes lakóházban tartózkodtak, amikor is  október 19. napján a délelőtti órákban a nő két kiskorú gyermekével tartózkodott a lakás felső szintjén.

A vádlott a legkisebb gyermekét altatta, míg kétéves fia a csukott ablakon keresztül az utca forgalmát figyelte, közben hangosan közvetítette a látottakat. Mivel ezzel az altatást zavarta, ezért a vádlott megfogta a nagyobbik gyermekét és átvitte a szomszédos szobába és annak érdekében, hogy a forgalmat láthassa, az ablakot kinyitotta, illetőleg az ablak alatt levő lapbútor tetejére állította a kisfiút.

A vádlott ezt követően az altatást folytatva visszament a másik szobába, magára hagyva a nyitott ablaknál a lapszekrényen álló kisfiát. Miután a gyermek magára maradt a gyerekszobában, fejjel kinyomta az ablak fakeretéhez öntapadó ragasztószalaggal rögzített szúnyoghálót, hogy jobban láthassa az utcán történteket. Mivel a szúnyogháló a ragasztást elengedte, valamint a kisfiú egy magas bútoron állt, egyensúlyát vesztette és fejjel a betonjárda felé zuhant. Esés közben azonban szerencsére megfordult és a teste jobb oldalára érkezett, majd sírni kezdett. A történteket a járókelők vették észre és hívták a mentőket, majd a házba becsengettek és értesítették a vádlottat a történtekről. A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba.

A sértett a betonra esés következtében többszörös koponyacsont törésekkel járó sérüléseket, horzsolásokat, koponyaűri vérömlenyt, idegrost károsodást, valamint légmell sérüléseket szenvedte el. A sérülések 8 napon túl, mintegy 8 hét alatt gyógyultak külön-külön és együttesen is azzal, hogy a kiskorú közvetett életveszélyes állapotban volt.A főügyészség figyelemmel arra, hogy a vádlott szülői feladatából fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte akkor, amikor a második életévét betöltött gyermekét a lapbútorra felállítva a ház felső szintjén, a nyitott ablaknál felügyelet nélkül hagyta és ezen mulasztása miatt közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett a sértett, életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni