Hírek Térség

Harmadik ciklusát kezdi ugyanaz a vezetés Csanádalbertin

Az elmúlt 9 évben rengeteget fejlődött a település, ennek kulcskérdése az állandóság, és a kemény munka, derült ki az alakuló ülésen, ahol Csjernyik Zoltán a következő 5 év terveiről is beszélt.

Változatlan képviselő testülettel, és változatlan polgármesterrel vág neki a következő önkormányzati ciklusnak Csanádalberti, ez pedig a nyugodt fejlődés kulcsa volt már az elmúlt években is Csjernyik Zoltán szerint. A polgármester az alakuló ülésen kiemelte, már 2010-ben megválasztásakor kiemelte, hogy szerinte akkor tud majd előre haladni a település, ha a vezetése egy irányba húz, ezért most is ezt kéri a képviselőktől.

– Ha ez megvan, sokkal könnyebb megragadni a lehetőségeket. – szögezte le Csjernyik Zoltán.

A polgármester elmondta, jelenleg is számos pályázat van beadva, amit biztosra tudnak, hogy nyertes, az egy 29 milliós óvodafejlesztés, és egy 15 milliós belterületi útfelújítás, a többi esetében még eredményre várnak, illetve egy pályázat van a forrás elfogyása miatt várólistán.

Csjernyik Zoltán a következő évek egyik legfontosabb fejlesztéseként beszélt a pitvarosi körforgalom és a csanádalberti buszforduló közötti útfelújításról, amelyhez reményei szeint kerékpárút is lesz a későbbiekben. Mint kiemelte, minden követ szeretnének megmozgatni egy szálláshely kialakítása érdekében is.

 

 

A START munkaprogramban az elmúlt években hatalmas előrelépés történt, sokszorosára tudták emelni a művelt földterületet, de nem csak mezőgazdasággal foglalkoznak, hanem szőnyegszövéssel, térkő gyártással, és brikettálással is, igaz a munkaerőhiány miatt nem mindenben tudják egyelőre kihasználni a kapacitásokat.

A polgármester szerint viszont erre nagy hangsúlyt kell fektetni, mert annyi piaci lehetőség van, hogy ha folyamatosan termelnének, akkor is mindent el tudnának adni, ez pedig nagyon komoly bevételi forrás a településnek.

Az alakuló ülésen alpolgármestert is választott a testület. Csjernyik Zoltán javaslatára először Zatykó Pálról szavazott a testület, ő azonban nem kapott többséget. Péter György, és Kosztolányi László a munkájuk miatt nem akarta vállalni a tisztséget, így végül Makács Lászlót választották meg.