Hírek Térség Top

Aranykavicsot is kerestek a gyerekek az apátfalvi Tökjó napon

Remek szórakozást szervezett a gyerekeknek ma délután a helyi Faluházba az Apátfalvi Ifjúsági Klub. Többen jöttek el a „Tökjó” napra, mint ahány résztvevőre előzetesen számítottak.

A legkisebb gyerekek még kísérőjükkel vagy egyenesen babakocsiban érkeztek a faluházbeli rendezvényre. Míg a járni tudók remekül szórakoztak, a babakocsiban ülők tágra nyílt szemmel nézték a többieket.

És volt mit…

Hiszen a gyerekek ott nyüzsögtek a labirintusban, csúszkáltak a színpadon sorba tett székek alatt, „dolgoztak” a kreatív sarokban és a faluház udvarán csoportokban keresgették az elrejtett arany köveket. A legjobb gyerek a kilenc közül ötöt is megtalált.

– Elsősorban csapatversenyekkel készültünk a tökjó napra, hogy az őszi szünetben kicsit erősítsük a gyerekeknek a közösséghez való tartozását – árulta el Antal Eszter, az Apátfalvi Ifjúsági Klub tagja, a rendezvény fő szervezője. – Készültünk akadálypályával, szabadulószobával. Ugyanis ez utóbbinak hatalmas sikere volt a nyári táborunkban. De készültünk labirintussal, működik a kézműves sarok, illetve különféle értelemfejlesztő játékok és a kincskeresés lámpással érdekesnek ígérkezik, ha majd besötétedik. És a “just dance” is várja a táncolni vágyókat!

navigate_before
navigate_next

Arra a kérdésre, hogy tulajdonképpen hány gyereket vártak a rendezvényre, a főszervező azt mondta: sokra készültek, de több jött, mint amennyire számítottak. – Ennek nagyon nagyon örülünk. Úgy szerveztük, hogy mindenkit tudjunk foglalkoztatni.

Antal Eszter hozzátette, az Apátfalvi Ifjúsági Klub civil szervezetként működik. – Régebben is szerveztünk már ilyen napokat, csak közben az akkori klubtagok továbbtanultak, főiskolára, egyetemre járnak, így nincs idejük erre. Ezért most alakult egy új csoport, velük kezdtünk újra programokat szervezni a gyerekeknek.

A szerezők nem csak a helyi gyerekekre gondoltak, de kihelyeztek egy „ki, mit szán” dobozt, melybe az SMA-s betegségben szenvedő Leventének gyűjtöttek adományokat.