Mezőhegyes

Az igazgatóság elnöki tisztségét pedig Szabadhegy Kristóf veszi át.

Változás történik november elsejétől a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. élén, miután az eddigi vezérigazgatót, Pap István Tibort kiemelkedő többséggel, 88 százalékos támogatottsággal Mezőhegyes polgármesterévé választották október 13-án A két pozíció összeférhetetlen, amit Pap meg is szüntet, vagyis lemond a ménesbirtok vezetéséről.

Portálunk információi alapján már fel is állt az új menedzsment, mely – úgy tudjuk – november 1-jétől veheti át az ügyek irányítását. Lázár János országgyűlési képviselő, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. állami feladatainak koordinálásáért felelős kormánybiztos pénteki posztjában elárulta: az új vezérigazgató már be is mutatkozott az igazgatóság és a felügyelőbizottság ülésén.

„A ménesbirtok jó kezekben lesz, a fejlődése töretlen marad” – írta közösségi oldalán a kormánybiztos.

Értesüléseink szerint az új vezérigazgató a 35 esztendős Kovács Norbert lesz, aki vállalkozásszervező-közgazdász, valamint nemzetközi agrárközgazdasági szakértői végzettséggel rendelkezik, és a szolnoki Agro-Várkony Kft. tulajdonosa, ügyvezetője, illetve a törökszentmiklósi A2 IT Arago Zrt. igazgatósági tagja. A szakember korábban négy és fél éven keresztül töltötte be a szolnoki Alcsiszigeti Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatói posztját, előtte a jászdózsai Tarnamenti-2000 Zrt.-nél öt éven át volt vezérigazgató-helyettes, de az Arago Agrárcsoportot is erősítette közgazdászként.

Az igazgatóság új elnöke pedig Szabadhegy Kristóf családi gazda, a KEVE Csoport vezérigazgatója lesz. A leendő vezető 55 esztendős, amerikai és magyar állampolgár: Amerikában született, szülei 1956-ben menekültek Magyarországról. Egyetemet Philadelphiában végzett komputermérnöki szakon, katonai ösztöndíjjal. Diplomaszerzését követően hadnaggyá avatva négy évet szolgált mint tüzér tiszt, közben másfél évig az USA atlétikai válogatottjának tagja mint tízpróbázó. Leszerelést követően MBA diplomát szerzett a North Carolina Duke Egyetemen. Nem sokkal a rendszerváltás után költözött haza Magyarországra: nős, öt gyermek édesapja. Magyarországi tevékenysége során komoly tapasztalatokat szerzett, és páratlan eredményeket ért el mind az agrárium területén, mind a társadalmi-közösségi felelősségvállalás vonatkozásában. A KEVE Csoportnál 2005 óta több mint 5000 hektáron gazdálkodó agrár növénytermesztő és sertéstartó vállalkozói csoportot épített fel. Családi gazdasága mellett számos gazdasági társaság és családi gazdaság integrációját biztosítja. Szabadhegy a Szuverén Máltai Lovagrend: Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke, a Gabonatermesztök Országos Szövetkezete elnökségi tagja, végül, de nem utolsósorban a Habsburg Ottó Alapítvány felügyelőbizottsági elnöke.

Információink szerint a ménesbirtok a következő napokban hivatalosan is bemutatja majd az úgy vezérigazgatót és igazgatósági elnököt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest