Az EFOP-1.6.3-17-2017-00003 Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi program keretében az előadások során a hátrányos helyzetű résztvevők számos hatékony gazdálkodási tanácsot kaptak.

A roma lakosság felzárkózását segítő pályázat apátfalvi rendezvényén Szekeres Ferenc polgármester és a Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal képviseletében Major-Nánási Zsófia területfejlesztési osztályvezető köszöntötte a résztvevőket, majd Rostás Mihály családsegítő számolt be a megyei roma felzárkóztatási programok tapasztalatairól.

A halmozottan hátrányos helyzetű roma nemzetiségűek számára ingyenes rendezvényen tematikus előadások keretén belül tanácsot kaptak a résztvevők, hogyan tudnak maguk is segíteni helyzetükön.

Majláthné Lippai Éva az érdeklődők számára interaktív előadást tartott a megfelelő családi gazdálkodás fontosságáról, kiemelve, hogy a költségvetés megtervezése, és főként annak betartása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a családok a hónap végére ne éljék fel a rendelkezésre álló forrásaikat.
Ehhez a Védőernyő Alapítvány elnöke hasznos tippeket is adott a hallgatóságnak.

Pakuné Furák Klára, az Apátfalvi Polgármesteri Hivatal munkatársa a rászorulók számára elérhető helyi támogatásokról számolt be.

A helyiek véleménye szerint kevés a helyben elérhető munkalehetőség, sokan közmunkából élnek, életvitelükön jelentősen lendítene a munkahelyteremtés, az utak állapotának javítása.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest