Nagy sikert aratott a Kiszombor-Maroslelei Egyházközség javára, a helyi önkormányzat támogatásával rendezett jótékonysági koncert. A kiszombori Ady Endre Művelődési Ház színháztermében helyet foglaló százharminc néző nem csak remekül szórakozott, de 135 ezer forintot össze is adott.

Már reggel 9 órától készülődtek az est szervező Kiss Mária Hortensia Honismereti kör tagjai, akkortól sütötték ugyanis a „kínálós” pogácsát, Balázs Lászlóné, Böbe receptje szerint és irányításával.

– A jótékonysági estet azért rendezték, mert a kör tagjai úgy vélik, ráfér a civil szervezetekre a támogatás, ez a fő célunk egyrészről, másrészt pedig a zombori és már vidéki fiataloknak, idősebbeknek is jó fellépési lehetőség, bemutatkozás ez az est. Ugyanakkor a nézők igazán jól szórakozhatnak egy hétvégi, színvonalas műsoros estén. Kell az embereknek a lazulás – mondta Endrész Erzsébet, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke, aki az est köszöntőjében és zárszavában is hangsúlyozta: Kapni nagyszerű dolog, de adni végtelen gyönyörűség a léleknek.

A közel százharminc érdeklődőtől sokkal több adományt kapott a Kiszombor-Maroslelei Egyházközségért Alapítvány mint ami tavaly összegyűlt. Akkor 115 ezer forint, most 135 ezer forint gyűlt össze.

A szervezők remek, kétrészes műsort állítottak össze, sok-sok lelkes szereplővel. A megnyitót követően, az első részben színpadra állt Szélpál Szilveszter- operarészlettel, Matosné Bokor Anikó – Rónai Dániel, Rónai Dániel gitárművész, Johann Sebastian Bach – Gounod: Ave Mariáját adták elő. Fellépett a Zombortánc formáció, Zákányi Dániel és Kiss Csenge – néptánc, Janicsek Roland ének, Gera Pál ének, a Kukutyin tánccsoport. A szünet utáni második részt Kecskeméti Bence Odin szavalata kezdte, majd ismét a Kukutyin tánccsoport lépett színpadra. Magda Niki énekével, a Harangvirág népdalkör népdalcsokrával kápráztatta el a közönséget, akik jó nevezettek Baranyi István paródiáin. Sztojkó Mihály mulatósa után a The9Strings (Tóth Árpád és Szőke Eszter) játszottak, majd ismét a Zombortánc formáció pezsdítette fel a nézőtéren ülők jókedvét, hogy az kitartson a makói M Jam zenekar fellépése végéig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest