Hírek Térség

Közmeghallgatást tartanak a hétfői nagylaki testületi ülésen

A községházán délután 1 órakor kezdődő nyilvános testületi ülésen a környezet állapotáról és a helyi adóbevételekről szóló tájékoztatóknál lesz a közmeghallgatás. A képen az új képviselő testület, az alakuló ülésen.

Az előzetes napirend szerint az új testület első rendes ülésén módosítja munkatervét, majd Kolozsvári Rozália polgármester tájékoztatója hangzik el a hivatalba lépése és az ülés közt történt fontosabb eseményekről. A környezet állapotáról, illetve a helyi adóbevételekről szóló tájékoztatónál közmeghallgatást tartanak, azaz bárki elmondhatja véleményét, észrevételeit.

Az előterjesztések közt szerepel a polármesteri cafetéria éves keretösszege meghatározásáról,  illetve a polgármester 2019. évi szabadságának igénybevételéről, 2019. évi szabadságának megállapításáról, ütemezéséről szóló előterjesztés, a Nagylak Község Önkormányzat által az önkormányzati társulások Társulási Tanácsába történő delegálás. Módosítják az önkormányzat idei költségvetését, tájékoztató hangzik el szociális célú normatívák alakulásáról. A testület felülvizsgálja a Román Nemzetiségi Önkormányzattal megkötött együttműködési megállapodást, illetve hatályon kívül helyezi a gépjármű üzemeltetési szabályzatát.