Gépkiállítás, szakmai bemutatók, drónozás illetve az iskola udvarán egy jurta is várta azokat, akik ellátogattak a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Gépmustrájára.

– Öt évvel ezelőtt jött az ötlet, hogy a hozzánk járó tanulók visszamenjenek azokba az általános iskolákba, ahonnan jöttek és ott próbáljanak meg ismerősöket, barátokat, testvért elhozni erre a napra, mintegy mentorálva őket, és ezen a napon bemutatni, hogy ebben az iskolában mit tanulnak, hogyan tanulják, és hogy miért szeretnek ide járni. Úgy gondoltuk, hogy testközelből, illetve a diákok szemszögéből sokkal érdekesebb egy iskolának az élete, minthogyha az igazgató kimegy és beiskolázási szülői értekezletet tart – mondta el portálunknak Horváth Zoltán. Mint kiemelte, ez nagyon jól sikerült, eddig minden évben több százan voltak náluk.

– A mai napon több mint 150 diák regisztrált a rendezvényünkre, mindenki kapott egy menetlevelet, amellyel bejárta a különböző állomásokat, szakmabemutatókat, ahol pecsételhetett, és a pecsételésért cserébe kisebb ajándékokat kapnak majd a végén, illetve büfé is áll rendelkezésükre – fogalmazott az igazgató, aki rámutatott továbbá, hogy nagyon sok szülő is érkezett a tanulókkal, így bőven kétszáz felett voltak a látogatók.

Horváth Zoltán továbbá örömét fejezte ki, hogy nemcsak Makó környéki településekről érkeztek, hanem Tiszaszigetről, Szentesről, Mezőhegyesről, Szegedről és Szolnokról is érkeztek családok. Véleménye szerint, akik ilyen messziről jöttek, ők már konkrét érdeklődők, akikre számíthatnak a jelentkezések során is.

A gépkiállítás és a bemutatók között szerepelt egy buszos kirándulás is, amely során a résztvevők megtekinthették az iskola tankertjét, amellyel arra is motiválják a diákokat, hogy saját vállalkozást indítsanak a későbbiekben – tudtuk meg Horváth Zoltántól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest