Két őszi megmérettetésen is a dobogó legfelső fokára állhatott a Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának versenyzője, Udvardi Zalán.

Aranyérmeket hozott az október Udvardi Zalánnak, aki ezúttal egyéniben mérettette meg magát. A szekszárdi Twickel kupa, 9 fordulós rapid versenyen 37 induló közül bizonyult a legjobbnak a makói sakkozó.  – A verseny izgalmasan indult számára, hiszen első fordulóbeli győzelmét a következőben egy vereség követte. Ezután a többi ellenfelének esélyt sem adva, további hat győzelmet és mindössze egyetlenegy döntetlent játszott, amellyel megszerezte az I. helyet – számolt be örömmel Horváth Zsolt. A Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnöke kiemelte még Dr. Kovács Arthur és Csikós Mihály eredményét, akik a 8., illetve a 21. helyen végeztek.

A hónap másik fontos megmérettetését a szentesi, 51. Gallasz Béla Emlékverseny jelentette, amelyre 29-en neveztek. – Köztük egy nemzetközi mester és két FIDE mester is szerepelt a hét fordulóban.  A rapid versenyzés ismét nagyon jól alakult a makói ifjúsági játékos számára. 0,5 pont előnnyel, továbbá lendületes és támadó játékkal a csapattársai előtt szerezte meg a végső győzelmet, Tatár Kis Szabolcs előtt – lelkesedett Horváth Zsolt, aki a negyedik helyezett lett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest