Mintegy 150 résztvevővel zajlott az idei Mentornap, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának hagyományos pályaorientációs rendezvénye, amelyen számos program várta a felvételi előtt álló diákokat.

– Mentornapot tartottunk, ami azért különleges a pályaorientációs rendezvényeink sorában, mert a nálunk oktatott, és a jövőben oktatandó szakmák gyakorlati oldalát szerettük volna megismertetni a diákokkal, hogy megkönnyítsük számukra a középiskola választását. Különösen fontos ebben a tanévben, hogy a szakképzés megújítását láttassuk velük, a szakképzés 4.0 bevezetését, a technikum, a szakképző iskola jellemzőit megismertessük a diákokkal – mondta el portálunknak Kincses Tímea.

Mint rámutatott, az ágazatok és a szakmák is változtak, hiszen az OKJ-t átalakították, és 174 szakmát oktathatnak most már szakképző intézményekben. – A Návayban a szakmák nagy százalékban megmaradtak, nevükben változtak, amely nyilván tartalmi változást is jelentenek majd a jövőben, hogy az ipar 4.0-nak megfelelő végzettségű, képzettségű szakembereket tudjunk képezni – fogalmazott a tagintézmény-vezető. Példaként említette többek között azt, hogy a szoftverfejlesztő- és tesztelő is új tartalommal bővül, de új szakma lesz a turisztikai technikus is, amely az idegenvezető szakmát is magába foglalja, de ezek mellett számos szakot is érint a változás.

Kincses Tímea a Mentornap kapcsán elmondta, úgy véli, hogy azok a diákok, akik náluk tanulnak tudják leghitelesebben a leendő diákjaiknak bemutatni az iskolát, hiszen nekik már van tapasztalatuk arról, hogy mit tanulnak és hogy milyen az élet a Keriben, továbbá hogy milyenek a tanárok. A Mentornapon résztvevő érdeklődők mintegy 29 tevékenységet próbálhattak ki, többek között a szoftverfejlesztést, a festő/mázoló sablonvágást és a pénztárgépkezelést is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest