Hírek Térség

Jakab Tiborné Kövegy alpolgármestere

Erről a polgármester javaslatára a mai alakulóülésen döntöttek a helyi képviselő-testület tagjai.

Az ülésen Borsosné Luczó Gizella helyi választási bizottság elnöke ismertette a helyi választás végeredményét. A testület Jakab Tibornét választotta alpolgármesterré. Az alakuló ülésen tették le az esküt a polgármester, az alpolgármester és a képviselők. A testület – az önkormányzati törvény által meghatározott – havi 299 ezer 151 forintban állapította meg Galgóczkiné Krobák Mária polgármester illetményét, illetve 44 ezer 873 forintban a havi költségtérítését. A testület a vagyonnyilatkozati bizottság mellett, ahogy az előző ciklusban, most sem állított fel más bizottságokat.

– Nálunk fölöttébb csendes kampány zajlott, ennél mozgalmasabbra számítottam. Az ellenfelem esténként házról házra járt, azaz nem tartott egyetlen nyilvános fórumot sem. A választás eredményeként ugyanazok maradtak a képviselő-testület tagjai, akik voltak, illetve egy új fiatal képviselő lépett annak a helyére, aki nem is akart indulni – foglalta össze a választás eredményét Galgóczkiné Krobák Mária.

Kövegy polgármestere elmondta: csupán egyetlen utcafórumot rendezett, s ez úgy látszik elegendő is volt. Arra a kérdésemre, hogy minek tudja be győzelmét, azt mondta: annak, hogy az elmúlt években látványosan fejlődött a falu, ezt értékelték a szavazók.

– Számos szociális juttatást tudtunk adni, kitaláltunk újakat is. Ilyen volt, hogy a családi rendezvényekre, névadók, keresztelők, lakodalmak, házassági évfordulók céljára ingyen biztosítottuk a faluházat és a művelődési házat. Jól működik a falugondnoki szolgálatunk, pénzbeni juttatást is tudtunk adni gyerekeknek, időseknek.

A választáson való kimagasló arányú, 72,7 százalékos, összesen 237 választó részvételéről azt mondta, hogy ez azt mutatja, hogy a település nagy része ezt a vezetést és ezt a képviselő-testületet akarta. – Gondolom, hogy meg voltak velünk elégedve – tette hozzá Galgóczkiné Krobák Mária, Kövegy újraválasztott polgármestere.

Az új testület tagjai: Galgóczkiné Krobák Mária polgármester (181 szavazat), Takács Zoltán (151 szavazat), Jakab Tiborné (140 szavazat), Szentesi Péter János (125 szavazat), Mucsi Zsanett (107 szavazat).