Hírek Térség Top

Hivatalosan is lezárult a kövegyi könyvtár és községháza felújítása

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése vált lehetővé Kövegyen a község polgármesteri hivatalának és községi könyvtárának energetikai korszerűsítése révén.

Kövegy Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-3.2.1-15 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívására, és 38,95 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely során Kövegy Község Önkormányzat számára lehetővé vált a 2 meglévő önkormányzati épület felújítása.  A 38,95 millió forint európai uniós támogatás segítségével az alábbi tevékenységek valósultak meg: homlokzati hőszigetelés, lábazati hőszigetelés, ablakkávák kiegészítő hőszigetelése, padlásfödém szigetelése, régi nyílászárók cseréje.

A fejlesztés eredményeként megvalósult a fűtési rendszer egyedi tervek szerinti felújítása, elektromos fűtési rendszer használatával. A filtráció biztosítására pedig passzív légbeeresztők kerültek beszerelésre az új nyílászárókra. A projekt kereteben kötelező akadálymentesítést is elvégezték.

A projektről bővebb információó a www.kovegy.hu oldalon olvasható.