Különleges programokkal készül hagyományos nyílt napján a Galamb: a Gépmustra alkalmából egy jurtát is felállítanak, de fegyver- és számos interaktív bemutató is várja az érdeklődőket, akik többek között a növényszaporítást is kipróbálhatják.

Mint Horváth Zoltán portálunknak elmondta, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnáziumban ötödik alkalommal rendezi meg a Gépmustra nevet viselő nyílt napot, amely során pénteken 9 és 13 óra között várják majd a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos diákokat és minden érdeklődőt.

– Meg lehet nézni az iskolában működő laboratóriumokat, a gyakorlatorientált oktatást, amit kialakítottunk az elmúlt hat év során, meg lehet nézni azokat a virágkötő termeket, ahol a dísznövénykertész tanulóink tanulnak, és hát nem csak meg lehet nézni, ezek interaktív bemutatók is, vagyis a jelentkezők és az érdeklődők részt is vehetnek ezekben a munkákban – hangsúlyozta az igazgató, aki példaként említette, hogy koszorút köthetnek a résztvevők, a gépészlaborban szakítószilárdságot is mérhetnek, de a növényszaporítás rejtelmeit is felfedezhetik a laboratóriumban.

Továbbá rámutatott: a klasszikus programok mellett mindig készülnek meglepetéssel is, most egy jurta lesz felállítva az iskola udvarán, és ebben az eleink életéhez kapcsolódó interaktív kiállításokat nézhetnek meg hozzáértőktől, illetve fegyverbemutató is helyet kap a rendezvényen.

– Szokásos módon az iskolának a sportpályáján gépkiállítás lesz; gépkapcsolatok, traktorok, munkagépek lesznek, ezek a legmodernebb eszközök, hiszen itt felhívnám a figyelmet, hogy az új szakképzési rendszer szerint a Galamb József iskola lesz egyedül kijelölve az országban az agrárinformatikai specializációra. Aki itt tanul nálunk, az a technikumi év alatt, illetve év után olyan specializációkat tanulhat a precíziós gazdálkodásról – kertészet, növénytermesztés, gépészet, állattenyésztés – amelyet sehol máshol az országban iskolai keretek között, és ezt szeretnék most bemutatni – emelte ki Horváth Zoltán, továbbá elmondta, a Gépmustrán drónozás és traktorszimulátor is várja az érdeklődőket, akik az iskola tankertjébe is betekintést nyerhetnek.

A Gépmustra mellett pedig a szegedi pályaválasztási vásáron is részt vett az iskola, ahol bemutató jelleggel a Galamb “kiskocsijával” látogattak ki – tudtuk meg Horváth Zoltántól. Az érdeklődők megkóstolhatták a helyi diákok termékeit, többek között csalamádét, lekvárokat és zöldségkrémeket is, emellett pedig az iskola országosan egyedülálló képzéséről is többet megtudhattak, de többen érdeklődtek az iskola ösztöndíjrendszeréről is.

 

Borítókép: archív fotó

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest