Hírek Térség Top

Titkos szavazáson választották meg Apátfalva alpolgármesterét

Bár megválasztották, mégis visszaadta képviselői mandátumát Bálintné Siprikó Zsuzsanna, majd a helyére lépett Langó Imre György, majd a szavazatok számában őt követő Kovács Józsefné, így Antalné Bíró Rita lett az újjáválasztott, s ma megalakult új apátfalvi képviselő-testület legújabb tagja. Kiszely János Pálnét titkos szavazáson ismét alpolgármesterré választották.

A községháza házasságkötő termében ma délután rendezett alakuló ülésen Kerekes Józsefné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az október 13-i helyhatósági választás eredményét, kiemelve, hogy az ellen a megadott határidőn belül senki sem emelt kifogást.

Szekeres Ferenc polgármester elmondta, hogy Bálintné Siprikó Zsuzsanna visszaadta elnyert mandátumát, majd a helyére lépett Langó Imre György, illetve a szavazatok számában őt követő Kovács Józsefné is jelezte, hogy nem kíván képviselő lenni, így Antalné Bíró Rita lett az újjáválasztott, s ma megalakult új apátfalvi képviselő-testület legújabb tagja.

A polgármester és a képviselők, illetve a román és cigány nemzetiségi önkormányzat képviselői is letették az esküjüket. Majd Szekeres Ferenc ismertette 2019-2024. közötti polgármesteri programját, melyben kiemelte: szeretné folytatni a település megkezdett fejlesztését és az életminőség javítását, úgy hogy közben a település megőrizze működőképességét, s gondoskodó önkormányzat legyen az apátfalvi.

navigate_before
navigate_next

A testület elfogadta a szervezeti és működési szabályzatát, mely értelmében az eddigi három helyett két bizottság működik, mely tagjait azonnal meg is választották. A pénzügyi, ügyrendi és településfejlesztési bizottság elnöke Antal Sarolta lett, tagjai: Nándori Gábor és Czigedrom-Korom Zoltán. A szociális, kulturális, oktatási és sportbizottság elnöke: Herczegné Jáksó Anita, tagjai: Antal Sarolta, Varga Péter, Füvesiné Varga Anikó és Raffai János. Varga Péter képviselő (korábbi polgármester) nem volt jelen az ülésen, ezért őt dr. Szénási Hanna jegyző telefonon hívta fel. Varga Péter – hangzott el az ülésen – arra a kérdésre, hogy vállalja-e a bizottsági tagságát, azt mondta, hogy egyelőre nem dönt még róla.

A testület Szekeres Ferenc javaslatára – titkos szavazással – ismét Kiszely János Pálnét választotta a község alpolgármesterének.

A testület döntött arról, hogy Szekeres Ferenc polgármester havi illetménye (az önkormányzati törvény előírása szerint) 548 ezer 500 forint, s havi 82 ezer 275 forint költségtérítés illeti meg. A polgármester javaslatára a társadalmi alpolgármester illetménye azonos az előző cikluséval, azaz havi 100 ezer forint, és havi 15 ezer forint költségtérítés illeti meg.

A testület megbízta Szekeres Ferenc polgármestert, hogy képviselje a község érdekeit a különféle a térséget érintő társulásokban.