Belföld Hírek Kék hírek

Megtámadta és megerőszakolta a nyugdíjas asszonyt

Hét órán belül elfogta a rendőrség, az ügyészség pedig soron kívül bíróság elé állítja azt a fiatal férfit, aki múlt szombaton késő este a lakásán megtámadott és megerőszakolt egy nyugdíjas asszonyt. Korábban az utcán tepert le egy 18 éves lányt, akit leszúrással fenyegetett.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a 21 éves férfi a fenti napon megjelent az idős sértett Nyíregyháza közelében lévő családi házánál, becsengetett azzal az ürüggyel, hogy cigarettát szeretne kérni. Az asszony kinyitotta a bejárati ajtót, mire a vádlott az utcai kapun átugorva az udvaron termett, és a sértettet erőszakkal betuszkolta a házba. A ház ajtaját a vádlott bekulcsolta, majd az ágyra lökte a sértettet, és vele akarata ellenére közösült. Ezt követően a lakást elhagyta, és hazament.

A rendőrség nagy erőkkel kereste a vádlottat, akit sikerült előbb beazonosítani, majd 7 órán belül el is fogni. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, ami 72 óráig tarthat. Az ügyészség kiemelten kezeli az ügyet, ezért a beismerő vallomást tett férfit már a ma a Nyíregyházi Járásbíróság elé állítja, ahol megszülethet az ítélet is. A vádirat szerint a férfi szexuális erőszak bűntettét és magánlaksértés vétségét követte el, amiért közel 10 év szabadságvesztés is kiszabható.

A vádlott egyébként idén április végén már összeütközésbe került a törvénnyel, akkor ugyanis Nyíregyházán az utcán tepert le egy 18 éves lányt a földre, akit eközben leszúrással fenyegetett. Ezen alkalommal szexuális erőszak nem történt. Az ügyészség akkor is soron kívül vádolta meg a férfit személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, akit a bíróság ezért a bűncselekményért 2 évre próbára bocsátott.