Hírek Térség

Megalakult az új magyarcsanádi testület

Mindössze két új név van a képviselők között, megválasztották a bizottsági tagokat, és az alpolgármestert is. Farkas János a programismertetőjében elmondta, a település fejlődő pályán van, amiről nem is szeretnének letérni.

Máté Gábor Antal és Somodi Istvánné került be új képviselőként a magyarcsanádi testületbe, amely ma tartotta meg alakuló ülését. Ezen a polgármester is röviden vázolta a terveit a következő öt évre, amelyben kiemelte, Magyarcsanád egy felívelő fejlődési pályán mozog jelenleg, erről nem is szabad letérni. A polgármesterrel együtt hét fős településvezetésben öten vannak a Fidesz-KDNP részéről, míg kettő független tagja van a képviselőtestületnek.

Farkas János a most kezdődő ciklus nagy feladatai között beszélt a földes utcák aszfaltozásáról, a járdák, belvízelvezető csatornák felújításának szükségességéről is. Mint elmondta, szeretnék az összes önkormányzati fenntartású ingatlant napelemmel felszerelni, valamint évente több száz fát ültetni a településen. Kiemelt cél a lakosság megtartása is, amelyhez például ingyen telkeket is tudnak biztosítani azoknak, akik itt szeretnének letelepedni.

További fontos beruházások lehetnek a 43-as számú út mellett kerékpárút kiépítése, illetve az út felújítása, amelyeket Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is támogat, valamint a Magyarországot Romániával összekötő Szent Gellért híd megépítése, amelytől a polgármester többek között a turizmus élénkülését, és a befektetések érkezését is várja.

 

navigate_before
navigate_next

 

Az alakuló ülésen megválasztották a bizottsági tagokat is, az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság elnöke dr. Aboul-Hosn Hussein, elnök-helyettese Kővári Róbert, tagja pedig Farkas Krisztián lett, míg a Szociális Bizottság elnöke Somodi Istvánné, elnök-helyettese Máté Gábor Antal, tagja Kővári Róbert, külsős tagja pedig Németh Éva lett.

Az ülés után rövid műsorral emlékeztek meg a résztvevők az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.