Hírek

Kedden is Hadházy Ákos obszcén akciója volt a téma a Parlamentben

Az ellenzék nem határolódott el Hadházy Ákostól a hétfői parlamenti akciója után – erről beszélt Rétvári Bence Harangozó Tamás szocialista képviselő napirend előtti felszólalására adott válaszában. Az államtitkár kiemelte: nem ilyen példát kellene mutatniuk a képviselőknek. Hadházy hétfőn már a miniszterelnök beszéde közben is táblákat mutogatott a pulpitus előtt, majd a rendbontást azután is folytatta, hogy visszaült a helyére. Előre megírt és kinyomtatott egy káromkodást – közölte az M1 Híradója.

Mint a hirado.hu írja, az Országgyűlésben kialakult vitastílusról beszélt napirend előtti felszólalásában Harangozó Tamás. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a kormány és a kormánypártok a felelősek azért, ahogy az ellenzék egyes ügyekre reagál a Parlamentben.

Megkérte-e párttársát, Bangóné Borbély Ildikót, hogy kérjen bocsánatot azoktól a magyaroktól, akiket lepatkányozott?” – kérdezett vissza Rétvári Bence. Az Emmi parlamenti államtitkára ugyanezt vetette fel a szocialista politikusnak Hadházy Ákos ellenzéki képviselő hétfői akciójával kapcsolatban.

A magyar parlament őszi ülésszakának nyitóülésén egy táblát mutatott fel Hadházy Ákos, melyre az volt írva, hogy „A lónak a f***át!” Az országgyűlés elnöke figyelmeztette a politikust. Kövér László azt mondta, fel kell lépni az ellen, hogy a parlament működését sárba tapossák.

Hadházy Ákosnak nem ez volt az első megnyilvánulása,

már az ülés elején sem bírt magával.

Miközben Orbán Viktor a családvédelmi akcióterv eredményeit ismertette, az egykori LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő a pulpitus előtt próbálta megzavarni az ülést.

A házelnök hiába utasította rendre, Hadházy Ákos nem tisztelve a Parlament méltóságát, folytatta a botrányokozást. Végül a kormánypárti képviselők vetettek véget a balhézásnak.

Az ellenzéki képviselők az azonnali kérdéseknél is hevesen támadták a kormányt és a miniszterelnököt, köztük Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője is.

Orbán Viktor viszontválaszában elmondta, mindig óvatos volt azzal, hogy kisnyilasoknak tekintse a Jobbikot, de

mostantól mindenféle fenntartás nélkül kisnyilasnak nevezi őket, mivel összeálltak a baloldallal.

Orbán Viktor arra is emlékeztette a Jobbikot, hogy a pártjuk alapításában részt vevő 1956-os hős, a Corvin közi felkelők utolsó parancsnoka, Pongrátz Gergely családja a minap elhatárolódott a Jobbiktól.

A kormányfő a Pongrátz család levelét idézve kiemelte, a Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző és a nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben.

 

Forrás: hirado.hu