Hírek Színes Térség Top

Tökkel tekéztek a kiszombori tökös napon

Az első kiszombori tökfesztiválon számtalan vidám tökös feladat teljesítésében jeleskedtek a helybéliek.

Nagyon jól sikerült a hagyományteremtő jelleggel, a kiszombori Ady Endre Művelődési Ház szervezésében, a községi önkormányzatának támogatásával rendezett I. Tökös nap. Külföldön nagy hagyománya van az ilyen közösségteremtő jelleggel rendezett tökös napoknak/fesztiváloknak. A művelődési ház munkatársai is hasonló szándékkal szervezték meg, remélve, hogy jövőre még több embert tudnak majd megmozgatni vele.

Az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, így nagyon sokan vettek részt a programokon, melyeken a gyerekek és a felnőttek is egyaránt jól szórakozhattak. A gyerekeknek ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük, hogy a rendezvény végén részt vehessenek a csokikeresésben.

navigate_before
navigate_next

A legnépszerűbb játékok voltak például a tökteke, a tök egyensúlyozás, tök célba dobás, töksaccolás, zsákban futás, de volt tökös teszt. A játékos kedvű résztvevők tökkel tekézhettek, vagy a fejük tetején tököt egyensúlyozva tökök közt szlalomozhattak. De kirakózhattak is tököt ábrázoló képekkel. Persze volt zsákban futás, gólyalábon való járás, működött a kézműves sátor, az arcfestés és főleg a kisebbek nagy örömére a lufihajtogatás is.

Kiegészítő programként arcfestéssel, és lufihajtogatással is kedveskedtünk a kicsiknek. Nagyon népszerűnek bizonyult a szelfipont is, amit szalmabálákkal, virágokkal, levelekkel, tökökkel kukoricaszárral dekoráltak az ősz hangulatának megfelelően.

A rendezvény jellegéből adódóan tökös finomságokkal, tökös süteményekkel, sült tökkel, gyömbéres keksszel, kukorica snackkel, málnaszörppel kínálták a játék hevében kimelegedett vendégeket.

A helyi könyvtár játékos tesztfeladatokkal kapcsolódott be a rendezvénybe, ezzel is színesítve az I. Tökös nap családi programjait.