Hírek Top

Újraindítaná az ovit Nagylak új polgármestere

Nagyon sok embert személyesen keresett fel, ennek tudja be nagyarányú győzelmét Kolozsvári Rozália, Nagylak új polgármestere. Az új testület jövő csütörtökön tartja alakuló ülését.

– Nem számítottam én sem ekkora szavazatkülönbségre, de természetesen nagyon örültem neki, hogy sikerült nyernem – mondta portálunknak Kolozsvári Rozália. Nagylak új polgármestere szerint munka áll amögött, hogy kétszer annyian, összesen 177-en voksoltak rám míg ellenfele a 2017-es időközi választáson polgármesteri megbízást kapott Locskai Zoltánra csak 89-en szavaztak.

– A legutóbbi időközi választáson 27 szavazattal maradtam le, ami akkor kicsit rosszul esett. (A 2017. március 27-i időközi polgármester választáson a függetlenként indult Locskai Zoltán 150 szavazatot, míg a szintén függetlenként indult Kolozsvári Rozália 123 voksot kapott – a szerk.) Arra a következtetésre jutottam, hogy sokkal több energiát kell belefektetni a kampányba, ezért most így tettem. Nagyon sok emberhez személyesen elmentem, kerestem magam mellé engem támogató képviselőjelölteket és valószínű, hogy így sikerült – mondta.

Kolozsvári Rozália azt mondta, hogy polgármesteri programja legfontosabb eleme a fiatalokhoz kötődik.

– Programom legfontosabb eleme a fiatalok a faluba való vonzása, illetve itt tartása Nagylakon. Azt gondolom, hogy egy településnek akkor van jövője, ha élnek benne fiatalok, születnek gyerekek. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha megtalálják itt a számításaikat. Nagylakon alacsonyak az ingatlanárak, ha bizonyos szolgáltatások elérhetők és látják a fejlődést, s itt dolgoznak valahol a közelben az vonzerőt jelenthet – tette hozzá.

Nagylak új polgármestere kérdésünkre azt is konkretizálta, hogy mire gondolt, amikor a bizonyos szolgáltatásokról beszélt:

– Megemelném az újszülöttek támogatását, láttam, hogy ez nagyon szépen működik Makón. Babafákat ültetnék, hogy ezzel is egy kicsit erősítsem az idetartozást, szeretném segíteni a fiatalok letelepülését. Most ha jól tudom tizenkét óvodáskorú gyerekünk van, ezért szeretném megpróbálni újranyitni az óvodát, mert azt gondolom, hogy ez egy alapszükséglet. Ennek működése a fiataloknál kérdés. Tudom, hogy a nagylaki gyerekek óvodába való utaztatása megoldott, de minden szülő nyugodtabban engedné el őket, ha a saját településükön lenne az óvoda – tette hozzá.

Kolozsvári Rozália polgármester egyeztetett a Izsákné Hetényi Valéria jegyzővel az alakuló ülés időpontjáról. Azt jövő csütörtökön, azaz október 31-én délután 2 órától a helyi Dózsa György Művelődési Házban tartják.