Hírek Térség Top

Tizenöt fellépőt ünnepelt a közönség a földeáki népzenei találkozón

A nézőtéren ülők nem csak együtt énekeltek, dúdoltak a fellépőkkel, de vastapssal is jutalmazták a legsikeresebb műsorszámot, a földeáki Szivárvány Népdalkör I. Népzenei találkozóján.

A földeáki művelődési ház színpadán ma délután egymást váltották a fellépő – környékbeli – együttesek, Királyhegyestől, Csongrádon és Vásárhelyen át egészen Algyőig, Makóig és Szőregig. Mindenki megérdemelten hatalmas sikert aratott.

– Hagyományosan minden évben rendezünk népdaltalálkozót Földeákon, hiszen a faluban több népdalkör is működik. A Mezőfiné Tar Tímea vezetésével újjáalakult Szivárvány népdalkörnek ez az első találkozója. Ahogy szokás, most is meghívtuk a környékbeli népdalköröket. Ilyenkor mindenki előadja a műsorát, majd közös vacsorával zárjuk a rendezvényt – mondta Nagy Lászlóné Ibolya, az I. Népzenei találkozó egyik szervezője.

A találkozó Hajnal Gábor polgármester nyitotta meg, hangsúlyozva: örül, hogy ilyen sokan részt vesznek a rendezvényen. És hozzátette, hogy csodálja a fellépőket, akik tudnak zenélni és énekelni.

Hajnal Gábor megnyitója tréfás részében azt is elmondta, miért fért majdnem bele az érettségi öltönyébe, de Mága Zoltán nemrégiben a földeáki templomban koncertjéről is elárulta, mit látott az első sorból. És arról is szót ejtett, mit örökölt és mit nem kántor nagyapjától. Hallgassa csak meg!

A Szivárvány népdalkör I. Népzenei találkozót rendező, az idén februárban, dalos kedvű, a népdalokat szerető asszonyokból alakult, jelenleg kilenc tagú Szivárvány Népdalkör nyitotta meg, a közönség velük énekelte el a Himnuszt, majd katonadalokból álló nótacsokrot adtak elő, a Bárdos házaspár citerakísérete mellett. A népdalkor tervei között szerepel, hogy a közeljövőben minősítőn, azaz szakértő zsűri előtt is megmérettetik magukat.

navigate_before
navigate_next

A két részes műsorban egymás után lépett a színpadra, s aratott nagy-nagy sikert, az algyői Búzavirág Asszonykórus, a szegedi Gyuris János (ének), a Berei Erzsébet vezette hódmezővásárhelyi Napraforgó Népdalkör, a szőregi Ezüsthajúak Népdalköre, a mindszenti Alkony Népdalkör, az Algyői Hagyományőrző Népdalkör, majd a földeáki Citerazenekar és Pávakör, az apátfalvi Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar, a csongrádi Röpülj Páva Kör, a kiskundorozsmai Öreghegyi Bodza Citerazenekar, a székkutasi Murgács Kálmán Nóta Klub, a királyhegyesi Hegyesi Népdalkör, a makói Nefelejcs Népdalkör és a földeáki Bárdos házaspár.

A találkozó zenés része, az Ősszel érik babám a fekete szőlő című dal közös eléneklésével zárult.