Belföld Hírek Kék hírek

Pofára esett a rabló: imakönyv és rózsafüzér volt a táskában

Követte és kirabolta 85 éves áldozatát, de pofára esett a zsákmány láttán a fiatal rabló. Két nap alatt elfogták, s 3 év börtönre ítélték. Illusztráció: pixabay.com

Négy nap alatt bíróság elé állították azt a fiatal férfit, aki egy idős asszonyt rabolt ki.

A bűnügy gyanúsítottja, egy fiatal férfi október 13-án délután az ismerőseivel sétált Tököl egyik utcájában. A férfi felfigyelt az úttest túloldalán ballagó nénire, a bűnügy sértettjére. Kivált a társaságból és a 85 éves asszony nyomába eredt.

Pár házzal odébb utolérte, megragadta a néni táskáját, és rángatni kezdte. A sértett igyekezett szorítani a táskát, de fiatalember erős mozdulataitól a földre esett és elengedte a táskát.

A gyanúsított elrohant a táskával. Egy arra haladó autó vezetője látta az eseményeket, üldözőbe vette a fiatalembert. A gyanúsított a menekülés közben eldobta az asszony táskáját. Abban pár ezer forint, a sértett személyes okiratai, imakönyve és rózsafüzére volt. A táskát a néni hiánytalanul visszakapta.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói két nap alatt azonosították és őrizetbe vették az elkövetőt.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a minősített rablással gyanúsított férfit. A bíróság 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat.