Hírek Makó

Hetedik alkalommal bálozott a VargaBalett Táncműhely

A táncműhely jótékonysági báljával vette kezdetét a báli szezon Makón. A Korona dísztermében tartott rendezvényen a makói, a szegedi és a hódmezővásárhelyi növendékek szülei is részt vettek.

– Amikor 2013-ban megalakult a táncműhely, úgy éreztük, hogy nagyon elveszettnek érezzük támogatók nélkül magunkat, és kísérleti jelleggel elindítottunk egy bált, és most azt érzem, hogy olyan sikeresen működik, hogy idén újra megtöltjük a Korona emeleti dísztermét – mondta el portálunknak Varga József. A művészeti vezető továbbá kiemelte, nagyon szeretné a báli hagyományokat követni, így nagy figyelmet fordítottak a műsorra, amely várja a vendégeket, illetve a vacsorára, a zenekarra és a díszítésre is.

– Nagyon fontos nekünk is adni, hiszen mi is csodálatos díjakkal vagyunk ellátva, a gyermekek nagyon-nagyon jól dolgoznak és nagyon szép eredményeket érnek el, én is megtisztelve éreztem magam a szakma által, hogy bizonyos díjakat kaptam, és ezt a hagyományt bevezettük, hogy mi is szeretnénk a támogatóinknak egy díjat átadni. Megalapítottuk tavaly az Arabesque Mecénás-díjat, hiszen a mi logónkban az arabesque póz van, a klasszikus balettből – fogalmazott Varga József a díj kapcsán, amellyel a legnagyobb anyagi támogatást vállaló személyeknek, vállalkozásoknak fejezi ki köszönetét az egyesület.

navigate_before
navigate_next

Az idei évad kapcsán Varga József elárulta, nagyon sokan iratkoztak be Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Makón, túl vannak az első nyílt órájukon, 20 balettos csoporttal működnek a három városban, a közeljövőben pedig egy nagyon izgalmas feladatra is készülnek, hiszen a Szegedi Kortárs Balett Hamupipőke című előadásában több növendékük is részt vesz majd. Az esten részt vett Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője is, aki szólt a leendő közös munkáról, de felelevenítette ismeretségét is Varga Józseffel, továbbá kiemelte a támogatás fontosságát is.

Az Arabesque Mecénás-díjak átadását követően a műsorban felléptek a Szegedi Nemzeti Színház művészei: Cseh Antal, Szilágyi Annamária, Szélpál Szilveszter és Kónya Krisztina, valamint a Suhancok tánccsoport is, akik modern zenére néptáncoltak, de tombolára is sor került a szezont megnyitó bálon.