Hírek Kék hírek Térség

Négy késsel és egy bárddal próbálták kirabolni a szegedi trafikot

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két, szerb és szerb-magyar kettős állampolgárságú férfival szemben, akik februárban a szegedi Mikszáth Kálmán utcai dohányboltot kísérelték meg felfegyverkezve kirabolni.

A vádirat szerint a vádlottak idén február 6.-án 18 órakor megjelentek a szegedi Mikszáth Kálmán utcában működő trafiknál, abból a célból, hogy azt kirabolják. Az egyik vádlott a trafik bejárata előtt figyeléssel biztosította társa cselekményét, míg a másik vádlott belépett a dohányboltba. Ott elővett egy bárdot, valamint a nála lévő 4 kés közül egyet, majd angolul a bevétel átadására szólította fel az eladót.

A vádlott a kasszára is mutatott, majd a késsel és a bárddal hadonászva a hátráló eladó felé lépett. Mivel közeben belépett az üzletbe egy vásárló, az megzavarta a férfit, aki zsákmány nélkül menekült el a trafikból.

A vádlottnál volt még egy, a társa által magyar nyelven írt cetli is, amelyre „az add ide a pénzt aranyt” szavakat írta, de amit a megzavart rabló az eladónak már nem tudott átadni.

A Szegedi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a két férfival szemben.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.