Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Kicsik és nagyok is hangszert ragadtak a Hagymaházban, közös alkotásra invitálták a diákokat a múzeumban, október végére teljesen megújul a maroslelei templomtorony – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Makóra érkezett a Hangszert a kézbe programsorozat: az egészen szombatig tartó ingyenes rendezvény során 127 hangszert és zenei eszközt próbálhatnak ki a résztvevők, de rendhagyó énekórák és interaktív előadások is színesítik a háromnapos programot.

Közös alkotásra invitálták a diákokat a múzeumban, a magyar festészet napjához kapcsolódva csatlakoztak a JAG-os diákok József Attila Múzeum programjához.

Az új tanévre teljesen befejeződtek az udvar felújítási munkálatok a Szent István Egyházi Iskolában. Az utóbbi esztendők korszerűsítési folyamatai tovább zajlanak az intézményben, jelenleg a főépület tetőhéjazatának cseréjével.

Szoros eredménnyel, összesen 46 szavazattal győzte le legerősebbnek bizonyult riválisát a pitvarosi helyhatósági választáson a polgármesteri mandátumot ismét elnyert Radó Tibor. A régi/új polgármester bízik abban, hogy a falu érdekében együtt tud dolgozni az új képviselő-testülettel.

Augusztus 21-én kezdődött és október végére befejeződik a maroslelei templom tornyának felújítása. Isten háza felújítására makói magánszemély adakozott, gyűjtést és jótékonysági koncertet is szerveztek, de az egyházközség pályázatot is nyert és a maroslelei önkormányzat is hozzájárult.