Hírek

„Fejlődjünk együtt!”-programsorozat: újabb látogatás az eisberg üzemében

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a nagy igényekre való tekintettel a „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” szemléletformáló programsorozat keretén belül november 19-én újabb látogatást szervez a kamarai tagok számára az Eisberg cégcsoport üzemébe.

 A termelő vállalkozások hatékonyságának, versenyképességének növelése igen összetett kérdéskör, mindamellett, hogy a vállalatok életében ez szinte mindennapi feladat. A cél elérése érdekében hosszútávon olyan élelmiszeripari fejlesztések lehetnek sikeresek, melyek figyelembe veszik a piaci környezetben végbemenő változásokat.

Az ágazatban már meglévő „jó gyakorlatokat” kívánja megosztani a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az élelmiszer-előállító vállalkozásokkal, az adott témában széles körű tapasztalattal rendelkező cégek és szakértők segítségével. A nagy sikerre és a jelentős érdeklődésre való tekintettel a köztestület november 19-én újra látogatást szervez az Eisberg cégcsoport gyáli üzemébe, ahol a konyhakész saláták piacán kiemelkedő vállalkozás előadásában megismerhetik a résztvevők a társaság aktuális fejlesztési irányait, valamint a vállalkozás szervezetfejlesztési tapasztalatait.

Az első, „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” – Szervezet(t) fejlesztés az Eisberg üzemében elnevezésű program alkalmával a résztvevők bepillantást nyerhettek a cég működésébe. Gazsi Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója többek között a hatékony munkaerő-megtartásról tartott előadást, de kitért a megfelelő munkakörnyezet, ezzel együtt a hatékony munkaerő-bázis kialakítására is. A NAK tagjai egy való életben működő modellről annak kialakításáról, folyamatos fejlesztésről, valamint a gyakorlati nehézségekről, problémákról is hallhattak. Szó esett többek között a LEAN módszertan alkalmazásának tapasztalatairól, a belső kommunikációs hálózat megreformálásáról és a várt hatásokról, valamint új toborzási rendszerük működéséről. Emellett tapasztalhatták a befektetett munka hatékonyságra, munkamorálra és a termelés optimalizálásra ható pozitív eredményét is. Az Eisbergnél gyakorlatias példákon keresztül szemléltették, hogy már kisebb változtatásoknak köszönhetően csökkenthetőek a felesleges kiadások és mérsékelhető a gyártási veszteség.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A programon maximum 25 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget.A meghívó és a regisztrációs link itt érhető el, az előadás részletesebb ismertetőjét pedig itt találja meg.

Az érdeklődők további információkat kaphatnak Szőke Rita élelmiszeripari munkatárstól a szoke.rita@nak.hu címen vagy a +36 70 383 91 94-es telefonszámon.

 

Forrás: NAK | Borítókép: illusztráció