Hírek Térség Top

Radó Tibor: több az új képviselő mint amennyire számítottam

Szoros eredménnyel, összesen 46 szavazattal győzte le legerősebbnek bizonyult riválisát a pitvarosi helyhatósági választáson a polgármesteri mandátumot ismét elnyert Radó Tibor. A régi/új polgármester bízik abban, hogy a falu érdekében együtt tud dolgozni az új képviselő-testülettel.

– Érdekes kampányon és érdekes eredményen vagyunk túl Pitvaroson, ahol három polgármesterjelölt volt. Közülük a gyakorlott jelölt a volt képviselőtársam – Léka János – egy picit megszorongatott, kicsit több szavazatot kapott, mint ahogy azt én vártam. Véleményem szerint a hátam mögött, rólam összehordott hazugságokkal személyes meggyőzéssel húzott csőbe választókat. Körülbelül erre számítottam, de nem ilyen arányban – értékelte a vasárnapi helyhatósági választás pitvarosi eredményét, illetve az azt megelőző kampányt Radó Tibor.

Az október 13-ai helyhatósági választáson, az induló polgármesterjelöltek közül a győztes, a Fidesz-KDNP színeiben indult Radó Tibor összesen 335 szavazatot, az összes érvényes voks 49,12 százalékát kapta. A független polgármesterjelöltként a falu vezetéséért harcba szállt Léka János összesen 289 szavazatot (az összes érvényes voks 42,38 százalékát) kapta, míg a szintén függetlenként indult Szabó Lajos 58 választó (az összes érvényes voks 8,5 százaléka), látta volna szívesen a faluvezetői székben.

Pitvaros régi/új polgármestere ugyanakkor hozzátette: Vetélytársa képviselőnek nem is jelöltette magát, így nem került be a képviselő-testületbe.

– Szerintem a most felálló képviselő-testület jó lesz, bár nem ezt az eredményt vártam. Több az új képviselő, mint amennyire számítottam, de ez nem feltétlen rossz. Nyilván látni kell majd a hozzáállásukat. Van aki biztatott, hogy lokálpatrióta és a település érdekeit szeretné szolgálni. Nekem ez a válasz éppen elég. Nem engem kell szolgálni, hanem a települést, ehhez mindig ragaszkodtam. Ha rossz javaslatom van, akkor a testület szavazza le azt nyugodtan, de indokolják meg a képviselők, hogy tanuljak belőle – tette hozzá Radó Tibor. A polgármester hangsúlyozta, hogy bízik abban, hogy a testülettel egy irányban tudnak majd menni.

***

Az új pitvarosi képviselő-testület tagjai:

Anderró Attila (független) 457 szavazat (66,72 százalék) a korábbi testületnek is tagja volt.

Tószegi Gyula (független) 371 szavazat (54,16 százalék), a korábbi testületnek is tagja volt.

Moravszki Gábor (Fidesz-KDNP) 305 szavazat (44,53 százalék) új képviselő

Dócza László (független) 268 szavazat (39,12 százalék) új képviselő

Zahorecz Jánosné (Munkáspárt) 246 szavazat (35,91 százalék) új képviselő

Tóth Tibor (független) 237 szavazat (34,6 százalék), a korábbi testületnek is tagja volt.

A 2014-ben képviselői mandátumot szerzett Léka János és Makó Sándor (Fidesz-KDNP) nem kerültek be az új testületbe. Az előbbi csak polgármesterjelöltként indult, míg az utóbbi csupán egyetlen szavazattal maradt le Tóth Tiborról, összesen 236 voksot kapott.

Egyébként nagy volt a buzgalom, a tenni akarás a faluért, hiszen összesen 14-en aspiráltak a hattagú testület egy-egy helyére.