Makó Színes

Ősszel is eredményesek a makói sakkozók

Tovább folytatódik a Makói SVSE Sakk Szakosztálya tagjainak jó sorozata; országos és megyei, csapat és egyéni versenyeken is kiválóan szerepelnek.

Szeptemberben Nagykanizsán rendezték meg a VI. Országos Egyéni Senior Rapid Bajnokság döntőjét, amelyen a 60 év felettiek mezőnyébe ezúttal 66-an kvalifikálták magukat. A kétnapos viadalon a sportág makói szervezetét Restás Péter FIDE mester képviselte, aki végül a 9. helyet szerezte meg.

A hónap végén a kilenc fordulóból álló Csongrád Megyei Csapatbajnokság első nyitó fordulója is befejeződött.Nyolcfős csapatunkat otthonában fogadta a Röszkei SK csapat. A találkozó rendkívül izgalmas 4-4-es döntetlen eredménnyel zárult. – Gratulálni szeretnék a több évtizedes rutinnal rendelkező játékosainknak, akik megszerezték a teljes pontot, közülük is külön Restás Péternek, Csibor Andrásnak, Szekeres Mihálynak és Hajnal Bencének. Kiemelném még a játszmáját Vízhányó-Gyömörei Józsefnek, aki nagy küzdelemben két gyalogfóros- és nyerőesélyes végjátékot veszített el – tájékoztatott Horváth Zsolt. Az egyesület ügyvezető elnöke örömmel számolt be októberi házibajnokságukról is, amelyet már harmadik alkalommal rendeztek meg. – A célunk, hogy a sakkozóink maximálisan felkészülhessenek a nemzeti csapatbajnokság I. és II. osztályának nyitó fordulóira – mondta, majd a lebonyolítás részleteibe is beavatott. Kezdésként Mihók Olivér nemzetközi nagymester és Csonka Balázs nemzetközi mester osztotta meg tudását és tapasztalatait, különösen a sötét figurákat vezetve, az elemzéseket pedig egy 27 fővel megrendezett, hétfordulós 2*15 perces sakkverseny követte. Az eredményeket tekintve a Mihók Olivér, Horváth Zsolt, Csonka Balázs végső sorrend alakult ki, a Legjobb Ifjúsági Játékosnak Udvardi Zalán, a Legjobb Makói játékosnak Restás Péter bizonyult, FORTUNA 1.  Daróczi Donát, FORTUNA 2. Kardos Levente lett.