Hírek Térség Top

A pedagógus szolgálati lakások felújítására pályázott Földeák

Erről még a választás előtt összehívott, rendkívüli ülésén döntött az előző képviselő-testület. A négy, a képünkön látható Gagarin utcai épületben lévő lakást újítanák fel a Magyar Falu Programban megcélzott harmincmillió forintos támogatás segítségével.

– Október 24-ig lehetett beadni azt a pályázatot, mely – ha kedvezően bírálják el – a szolgálati lakások felújítását teszi lehetővé. Ez a határidő tette szükségessé, a régi testület az előző héten való összehívását, egy rendkívüli ülésre. Az új testület ugyanis a határidő előtt nem teszi le az esküt – tudtuk meg Hajnal Gábor polgármestertől.

– A testület úgy döntött, hogy a négylakásos, a Gagarin utcán lévő pedagógus szolgálati lakás felújítására ad be pályázatot. A maximális, azaz harmincmillió forintra pályázunk, a Magyar Falu Program keretében. Ebből az összegből szeretnénk kicseréltetni a lakások nyílászáróit azaz ajtajait, ablakait, készülne el az épület hőszigetelése, s ha belefér, akkor esetleg megvalósulhatna a közös helyiségek burkolatcseréje is. Azaz minden megcsináltatnánk, ami beleférhet a keretbe – tette hozzá a polgármester.

Hajnal Gábor azt is elmondta, hogy a lakások felújítását az tette szükségessé, hogy a valamikor 1975 és 1980 között készült épületnél használt korabeli technológia már elavult. A négy szolgálati lakás közül egyébként csak három lakott.