Az egyik legérdekesebb hungarikumról, a busójárásról híres város az elmúlt két hétben egy tragikus halálesettel és egy ebből fakadó súlyos helyi válsággal kapcsolatban került a magyar politikai élet homlokterébe – írja a Magyar Nemzetben Juhász Attila.

A kormánypárti polgármester, Szekó József szeptemberi elhunytát követően gyakorlatilag egy egész város mozdult meg azért, hogy az így egyedül versenyben maradó szocialista jelölt kegyeleti okokból lépjen vissza és adjon lehetőséget arra, hogy Mohács demokratikus körülmények között válasszon új vezetőt.

Csorbai Ferenc azonban – magától, vagy pártja utasításra, nem tudjuk – nem hallgatott senkire és egyedül is elindult, ami azt jelentette, hogy akár egyetlen érvényes szavazattal is nyerhetett volna. Nos, végül a mintegy 15 ezer szavazásra jogosult mohácsi közül írd és mondd 1867-en szavaztak rá, ellenben bekerült a szavazóurnákba 4076 (!) érvénytelen voks.

– Nem tudom, volt-e a magyar választások történetében ehhez hasonló eset, amikor az érvénytelenek és az érvényesek között több mint kétszeres különbség mutatkozott, és nem az utóbbiak javára. – fogalmazott a Magyar Nemzet újságírója

A jelek szerint a mohácsiaknak helyén volt a szívük és hatalmas figyelmeztetést adtak Csorbainak. Nem beszélve arról, hogy a városi képviselő testületben finoman szólva sincs többsége, 8:3 az arány a kormánypártiak javára.

Most már csak az a kérdés, Csorbai meddig lesz képes megtartani ebül szerzett pozícióját.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest