A vasárnapi helyhatósági választáson Kolozsvári Rozáliát választották polgármesternek a nagylakiak. Locskai Zoltán csak polgármesternek indult, képviselőnek nem, így nem került a testületbe. De Trembeczy Károly korábbi alpolgármesternek, aki képviselőjelöltként mérettette meg magát, sem szavaztak bizalmat a választók.

Kétszer annyi szavazatot kapott az egészségügyben dolgozó Kolozsvári Rozália polgármesterjelölt a választáson, mint Locskai Zoltán, aki Gyarmati András polgármester lemondását követően időközi választásin kapott bizalmat a nagylakiaktól. A 402 választásra jogosult nagylaki közül összesen 268-an adták le voksokat (ketten érvénytelen szavazatot). Közülük 177-en szavaztak Kolozsvári Rozáliára (akit ezzel polgármesterré választottak), míg csak 89-en Locskai Zoltánra.

– Nem tudom, hogy milyen eredmény született volna, ha vasárnap többen mennek ez szavazni, s ezzel a „mi lett volna ha…” kérdéssel nem is foglalkozom – mondta Locskai Zoltán, aki eddig azért nem gratulált a győztesnek mert – a választás óta még nem találkozott vele. – Meglepett a szavazatkülönbség, nem gondoltam, hogy ekkora eltérés lesz a szavatok közt, bárki is nyer. A vesztesnek az lenne ilyenkor a dolga, hogy magyarázza a bizonyítványt, de nem teszem. Azt gondolom, hogy úgy korrekt, ha az eredményt tudomásul veszem, a választók akarata így érvényesült. Ha így döntöttek a nagylakiak, akkor úgy gondolom, hogy jó is lesz a falunak – tette hozzá.

Locskai Zoltán hétfőn személyes dolgait miatt, ma pedig, hogy a még rá háruló hivatalos, apró-cseprő ügyeket intézze, benn volt a községházán, így leadta például a szolgálati autót.

– Polgármesterségem előtt a postás voltam, azt a munkát nagyon szerettem, és vissza is mennék oda. De az elmúlt egy-másfél nap alatt úgy döntöttem, szétnézek a közigazgatásban, s ha esetleg találok olyan helyet, ahová szívesen elmennék dolgozni, akkor azon belül maradnék. A posta természetesen tartalékként megmarad, oda mindenféleképpen visszamehetek. Adok magamnak a szétnézésre két, két és fél hetet, nem sietem el a dolgot… – mondta.

Az új képviselő-testület tagjai: Gulácsi Krisztina (független), Kelló Róbert (Fidesz-KDNP), Lehoczki Zoltán (független) és Rácz Pál (Fidesz-KDNP). A régi testületből az újba nem került be Trembeczky Károly alpolgármester sem, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest