Elemeztük a makói elsöprő Fidesz győzelem okait, és kiderült, gyakorlatilag minden bejött, amire korábban felhívtuk a figyelmet. Farkas Éva Erzsébet győzelme mellett, figyelemre méltó a Lázárt János által támogatott Papp István Tibor mezőhegyesi sikere is.

Október 14-én is fel fog kelni a nap, olyan kampányt kell folytatni, hogy a választások után is lehetséges legyen az együttműködés a települések érdekében – hívta fel rá a figyelmet a térség országgyűlési képviselője még a kampányban, és valóban, nemhogy felkelt, még ki is sütött a nap hétfő reggel.

Makón a vasárnap este a Fidesz-KDNP jelöltjeinek elsöprő győzelmét hozta, 12-ből 9 hely lett meg számukra a városvezetésben, mindenképp igaz tehát, hogy hiába volt minden ellenzéki taktikázás, a választók nem szavaznak a saját településük fejlődése ellen.

A térségben a legtöbb településen változatlan maradt a polgármester személye, igaz, néhol szoros versenyben, ami viszont érdekes, hogy az egész választókerületben néhány község kivételével elképesztően magas részvétel mellett zajlott az önkormányzati választás a korábbiakhoz képest.

Mezőhegyesen Mitykó Zsolt visszalépése után Lázár János embere, Papp István Tibor ráadásul 88 százalékát szerezte meg a szavazatoknak. Az új polgármester még a választások előtt leszögezte, mindenképpen elődjével közösen szeretne dolgozni, akire alpolgármesterként számít.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest