Bár a választás előtt elterjedt, hogy még nyílászárók sincsenek benne, de az ajtók-ablakok már a helyükön és zavartalanul folytatódik az építkezés. A kivitelező, a kiragasztott plakát szerint munkavállalókat is keres.

A Kossuth utca 48. szám alatti korábban üresen álló, a körforgalmi csomópont közvetlen közelében lévő telket vásárolta meg a pitvarosi önkormányzat, hogy azon felépüljön a helyi Egészségház. A telekvásárlásra, a telek elkészítésére és a telek megvásárlására sikeres pályázaton százhatvanmillió forintot nyertek. Az új Egészségházba eredetileg öt, jelenleg máshol működő intézmény került volna, hogy szolgálja majd a mintegy ezerötszáz helybélit, ám végül csak három működik majd itt.

Az építkezés már áprilisban elkezdődött, s azt a kíváncsi szemek elől jól elzártan végzik. A területet pedig térfigyelő kamerák füzére figyeli, annak érdekében, hogy biztonságban legyenek az ott felhalmozott, s még beépítés előtt álló vagy már beépített anyagok, felszerelések.

A közművek bekötését követően készült el a leendő épület alapozása mintegy 320 tonna beton felhasználásával. A padlószigetelés után kezdték meg az Egészségház leendő épülete falazását.

A községben ugyan jelenleg is működik egészségház és védőnői szolgálat, csakhogy mindegyik régi épületben és külön-külön helyen. Az új helyen együtt működik majd a háziorvosi és a fogorvosi rendelés, a védőnői szolgálat. Az épület elé pedig autóparkolókat építenek.

Az új Egészségház nem csak praktikusan szolgálja majd a helybélieket, s energiatakarékos és látványos is lesz, hiszen a szilikonos nemes vakolattal bevont, szigetelt téglafal tetejére terrakotta színű tetőcserép kerül, nem pedig az eredetileg oda tervezett és a korábbi látványterven megtekinthető fém tetőhéjazat.

A belső falakra gipszkarton kerül, mely gyorsabb, mintha habarcsot kevernének, s azt vinnék fel rá, a falak külsejére pedig hőszigetelés, mely felragasztása szintén gyorsabb, mintha az a hagyományos módon bepucolnák. Ráadásul az utóbbi energiatakarékossá teszi az épület majdani működtetését.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest