A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén tavasszal egy helybeli általános iskolában törte el egy diákja kezét.

A vádirat szerint a férfi több mint 10 éve oktatója az egyik hódmezővásárhelyi általános iskolának. Idén április 5-én a reggel az egyik fiú tanuló, a későbbi sértett és osztálytársai az iskola földszinti folyosóján játszottak, amelynek során az egyik lány cipőjét elvették és a fiúmosdóba vitték.

Az iskola folyosóján tartózkodó vádlottat a lány megkérte, hogy hozza ki onnan a cipőjét. A kérésnek a vádlott eleget tett. A tanár a cipőt a vécéből kivitte, de a sértett megállította, a tanár kezéből kivette a cipőt és azt kérésre sem adta neki vissza.

Emiatt vádlott a 13 éves fiút a karjánál fogva a mosdóba vezette és a kézmosó melletti vécéfülkébe lökte. A lökés következtében diák nekiütközött a vécécsészének, majd tartva attól, hogy a fejét a csempébe veri, kézzel próbálta magát megtámasztani. Az esés következtében azonban a jobb kezének orsócsontja elmozdulás nélkül eltört, így a tanulófiúnak 8 napon túl, ténylegesen 6 hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett.

A járási ügyészség a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest